Inför: West Bromwich Albion - Liverpool

Inför: West Bromwich Albion - Liverpool

Liverpools Champions League-dröm är på något sätt fortfarande vid liv och nu krävs hundraprocentiga insatser i de tre avslutande matcherna för att den ska gå i uppfyllelse. Tre poäng på The Hawthorns imorgon eftermiddag är en bra start.

Big Sam Allardyce har gjort karriär av att ta över desperata Premier League-klubbar i kniviga situationer och rädda dem från nedflyttning. Bolton, Newcastle, Blackburn, West Ham, Sunderland och Crystal Palace - alla har han styrt upp och klarat kontraktet med. Men i år bryts trenden när West Bromwich Albion - som han tog över från Slaven Bilic i vintras - återvänder till Championship efter en blixtvisit i högstaligan. 

Men innan dess ska man hinna ta emot Jürgen Klopps Liverpool som efter Chelseas nederlag mot Arsenal och den bestämda 4-2-viktorian borta mot Manchester United har betydligt mer att spela för. 
 

Premier League-tabellen vid artikelns publicering Lag Matcher Målskillnad Poäng
1. Manchester City 36 +47 83
2. Manchester United 36 +28 70
3. Leicester City 36 +21 66
4. Chelsea 36 +22 64
5. Liverpool 35 +20 60
6. West Ham United 35 +10 58
7. Tottenham Hotspur 35 +20 56
8.  Everton  35 +4 56 

Mästare Champions League Europa League Conference League-kval 

Förutsättningarna ser ut enligt följande: Vinner Liverpool sina tre sista matcher och Chelsea förlorar eller kryssar mot Leicester kniper man Champions League-platsen. Om Leicester å andra sidan förlorar mot Chelsea kan det komma att bli en målskillnadsaffär mellan Foxes och Liverpool. Detta förutsatt att Liverpool vinner sina matcher och att Leicester och Chelsea båda tar tre poäng i slutomgången. 

Efter en säsong som denna känns det smått surrealistiskt att Liverpool faktiskt sitter i en ganska bra position att knipa topp-fyra. Det känns som att jag spenderat våren med att försiktigt bygga upp förhoppningar för att sedan få dem krossade av något slarvigt poängtapp men nu lever det igen i allra högsta grad, trots över en halv säsong utan van Dijk, Matip och Gomez och med U23-reserven Nat Phillips och 20-årige Ozan Kabak som det på pappret mest stabila mittlåsalternativet. 

Nu kommer man in till ligaspurten med en full skopa självförtroende efter 4-2-segern som i den andra halvleken i stunder utvecklades till en ren överkörning av Manchester United på Old Trafford. Självförtroende som jag tror kommer ligga grund för en vass avslutning på säsongen, med början i utkanterna av Birmingham imorgon eftermiddag. 

Vad? West Bromwich Albion - Liverpool i lagens 36:e spelomgång 

Var? The Hawthorns, West Bromwich 

När? Söndag 17.30 

Kanal? Viasat Sport Premium/Viaplay


Källor: 442, Forza, transfermarkt 

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2021-05-15 18:10:26
Author

Fler artiklar om Liverpool