London Stadium, 2021-12-04 13:30

West Ham - Chelsea

Inför: West Ham - Chelsea

Inför: West Ham - Chelsea

Chelsea gästar under lördagen West Ham när det åter igen vankas Londonderby.

Historia:
Lagen har mötts 50 gånger i Premier League där Chelsea vunnit 27, spelat oavgjort 9 och förlorat 14 av Londonderbyna. Det kungsblå laget nollade the Hammers i båda mötena förra säsongen då de besegrade dem med 3-0 hemma och 1-0 på bortaplan. Men West-Londonlaget har vunnit tre av de sex senaste Premier League matcherna mellan klubbarna, lika många segrar som de har på de 14 matcherna dessförinnan.


Chelsea:
Chelsea har vunnit deras 7 senaste derbyn på bortaplan, vilket är rekord i den engelska toppfotbollen. De har på dessa matcher hållit nollan sex gånger och endast släppt in mål från Christian Benteke i april förra säsongen.

Klubben ligger inför matchen på lördag i topp av Premier League en poäng för Manchester City efter att i tisdags tagit en inte allt för övertygade seger mot Watford på bortaplan.  Det var en tuff match där motståndarna pressade hårt och spelade fysiskt och Tuchel vet att lördagens derby kommer spelas mot ett liknande motstånd.

Tuchels lyfte på dagens presskonferans [fredag] vikten av att James och Jorginho åter finns tillgängliga för helgens Londonderby. Framför allt när samtliga av de ordinarie mittfältarna saknades i onsdagens match mot Watford.

Tysken vill inte att de klagar på att de saknar spelare på grund utav skador utan lyfter fram vikten av att hitta lösningar som fungerar med de spelare som finns tillgängliga.

Lukakus vara eller icke vara i startelvan är inget Tuchel vill kommentera under presskonferensen utan vi får helt enkelt vänta och se ifall belgaren börjar på planen eller bänken.

Läget i laget: (Premier injuries)

Reece James missade veckomatchen på grund av en ankel/fotledsskada men ska vara tillgänglig för spel mot West Ham. Även Jorginho och Werner har tränat som vanligt och finns att tillgå enligt Tuchels på fredagens presskonferans.

Ben Chilwell missar matchen på grund av den skada han fått på sitt främre korsband och kommer vara borta resten av det här året. Först efter 6 veckors rehab vet man om han kan trappa upp och göra sig redo för spel eller om en operation kommer att behövas.

Mateo Kovacic är fortfarande otillgänglig för spel och missar matchen mot West Ham på grund av en lårskada.

Kante är enligt Premier injuries tidigast tillbaka i spel nästa vecka på grund av den knäskada han ådrog sig av mot Juventus förra veckan.

Trevoh Chalobah skadade baksida lår i den andra halvleken av matchen mot Watford. Han kommer att missa helgens match och behöver ytterligare undersökning för att kunna fastställa hur omfattande skadan är.


Möjlig startelva (3-4-2-1): Mendy; Christensen, Silva, Rudiger; James, Jorginho, Loftus-Cheek, Azpilicueta ©; Hudson-Odoi, Mount; Havertz


West Ham United:
Hammers kommer från en sämre svit där de har förlorat två och spelat oavgjort i en av de senaste fem matcherna. Trots att de har haft det tufft de senaste tre matcherna vet klubben om att de gör sin bästa säsong så här långt sedan 2014/2015 då de också låg på 24 poäng vid den här tiden.

West Ham är ett av de lag som löper mest ute på planen och det är en av anledningarna till att de nu befinner sig på en fjärdeplats tillsammans med ett starkt mittfält, solitt försvarsspel och ett effektivt kontringsspel med en hel del uppfinnelserikedom.

Förlusten av Angelo Ogbonna, som missar resten av säsongen på grund av en främre korsbandsskada, har resulterat i två förluster och att de släppte 1-0 till 1-1 nu senast mot Brighton när rutinerade Dawson tagit platsen bredvid Zouma i mittlåset.

Det tredje äldsta laget i ligan har kanske tappat en av sina bästa huvudspelare men det är inget som stoppar dem från att trycka in mål på fasta situationer, det finns många spelare som är starka i luftrummet och Chelsea kommer att få se upp för deras fyrtorn i boxen.

Ett välorganiserat lag som trivs i spelet med och utan boll, där Soucek och Rice ligger som en sköld framför sin backlinje.

Läget i laget:
Aaron Cresswell status är osäker inför mötet med Chelsea, han var inte redo för spel i tisdagens match mot Brighton på grund av en ländryggskada. Backen tränade med laget inför matchen men statusen är fortsatt osäker inför derbyt.

Angelo Ogbonna missar matchen då han tvingats till operation på grund av främre korsbandsskada.

Möjlig startelva (4-2-3-1): Fabianski; Coufal, Dawson, Zouma, Johnson; Rice ©, Soucek; Benrahma, Masuaku, Bowen; Antonio


Förväntad matchbild:
West Ham är starka på huvudspel och att vara effektiva på att kontra, Chelsea kommer att vara det laget som driver tempot i matchen och de behöver spela så som de gjorde under den inledande 45 minuterna mot Manchester United för att ha en chans, sen behöver de vara effektivare framför mål så att de kan gå till paus med ett ledningsmål. Inget slarv i passningsspelet eller känslan av att de underskattar sina motståndare just för att de har högst bollinnehav.
Svårigheten för Chelsea blir att låsa upp deras solida försvar utan att öppna upp sig för Hammers effektiva kontringsspel.


Mitt tips: 1-2 – Om du kollar på statistiken så borde Chelsea vinna matchen med minst ett mål.
*Statistik från Premier League


Domare: Andre Marriner
VAR: Darren England

Matchen spelas lördagen den 4 december
Avspark kl. 13.30 London Stadium
Matchen visas på Viaplay, V Sport Premium och V Sport Ultra HD.

Sofia Almroth@AlmrothSofia2021-12-03 16:56:01
Author

Fler artiklar om Chelsea