Inför: West Ham - Chelsea
Derbydags på Upton Park.

Inför: West Ham - Chelsea

Dags för ett nytt London-derby mellan West Ham United och Chelsea, en match som avgörs på Upton Park. Gästerna har revansch att kräva efter förlusten i fjolårets möte med 3-1.

Efter ett landslagsuppehåll som för England inneburit två träningsmatcher så är det alltså återigen dags för spel i Premier League. Kvällsmatchen på lördagen äger rum i London och på Upton Park där hemmalaget West Ham tar emot Chelsea från de södra delarna av stan och gästerna behöver ta tre poäng för att få fart på formen igen.


West Ham

Londonlaget West Ham gör sitt andra år i Premier League sedan det att man tagit steget upp från Championship och man spelar fortsatt under tränaren Sam Allardyce. West Ham är placerat på en sextonde plats i tabellen, och även om deras tio poäng gör att man har lika många som Fulham och och Stoke vid nedflyttningsstrecket så har man en imponerande seger borta mot Tottenham under säsongen och vann som sagt fjolårets möte med 3-1 på Upton Park.

Man har både ett och två namn på skadelistan för tillfället. Ytterbacken Razvan Rat skadade sig under landslagsuppehållet och är tveksam till start, likaså James Collins och Joey O'Brien. Utöver dessa så har man Andy Carroll, George McCartney, Mladen Petric, Matthew Taylor, Alou Diarra och Winston Reid borta med skador. Det finns chans för Joe Cole att ställas mot sitt gamla lag i matchen dessutom. De fem senaste matchernas resultat:

Norwich 3 - 1 West Ham
West Ham 0 - 0 Aston Villa
Burnley 0 - 2 West Ham (Ligacupen)
Swansea 0 - 0 West Ham
West Ham 1 - 3 Manchester City

Förväntad startelva (4-2-3-1): Jaaskelainen; Demel, Collins, Tomkins, Rat; Collison, Noble; Downing, Morrison, J. Cole; Nolan


Chelsea

Efter en fin formkurva genom oktober månad så har det sett sämre ut under november, med både bristfälligt spel och dåliga resultat. Man är dock fortfarande bra med i tabellen och har bara fyra poäng upp till serieledande Arsenal. Man har en match i veckan i Champions League, borta mot Basel, att tänka på dessutom den här veckan. Med två segrar så skulle man ha ett bra läge både i ligan och ute i Europa inför fortsättningen.

Tidigare under säsongen så har Chelsea haft svårt med lag som spelat väldigt lågt försvarsspel, som senast i matchen mot West Bromwich där laget hade väldigt svårt att hota utan mest spelade runt bollen på mitten av planen. West Ham är ett lag som är starkt på huvudet och spelar mycket långa bollar, ett spelsätt som bör passa Chelsea bra med en väldigt huvudstark backlinje. Fortsatt så är det offensiven som inte riktigt fungerar för Chelsea, även om det i den senaste matchen var två billiga mål som man släppte in.

Chelsea har fortsatt den unga holländaren Marko Van Ginkel på skadelistan, likaså Fernando Torres som enligt José Mourinho inte kommer att spela i lödagens match. Ashley Cole kommer att vara valbar i matchen, efter att han blivit utbytt med en revbensskada i Englands landskamp mot Tyskland i veckan, samma skada som han ådragit sig tidigare under säsongen. Utöver det så kan man ställa ett stark lag på benen, man kan också tänka sig att vissa spelare kommer att vilas för att istället få spela mot Basel i nästa vecka. De fem senaste matchernas resultat:

Chelsea 2 - 2 West Bromwich
Chelsea 3 - 0 Schalke 04 (Champions League)
Newcastle 2 - 0 Chelsea
Arsenal 0 - 2 Chelsea (Ligacupen)
Chelsea 2 - 1 Manchester City

Förväntad startelva (4-2-3-1): Cech; Ivanovic, Cahill, Terry, Cole; Ramires, Lampard; Willian, Oscar, Hazard; Eto'o


Förutsättningar och matchbild

- Detta är det hundrade möten lagen emellan. Chelsea har vunnit 44, West Ham 37 och 18 har slutat oavgjort.
- West Hams seger ifjol var deras första på 13 ligamatcher mot Chelsea, mötet på Stamford Bridge slutade dock 2-0 till de blå.
- West Ham har inte gjort mål på sex av sina elva matcher i ligan den här säsongen.
- Chelsea är obesegrade i sina sex senaste London-derbyn.
- West Ham har fyra hemmamatcher i följd utan seger.
- Chelsea har endast tagit sex poäng på sex matcher mot lagen på den övre halvan av tabellen.
- Sam Allardyce har endast tagit två poäng på sina sex möten med José Mourinho.
- Frank Lampard har gjort mål i tre av de fyra senaste mötena med sin f.d. klubb.
- West Ham är det lag som Fernando Torres gjort flest mål mot under sin tid i England (sex mål på sju möten).

Precis som vanligt så kommer det att vara mycket känslor involverade när det är dags för ett London-derby, inte minst ifall Frank Lampard kommer till spel på sin gamla hemmaplan. Chelsea är inne i en lite sämre trend för tillfället men den skulle direkt bli mycket bättre om man kunde ta en seger nu efter uppehållet. För att haka på i toppen av tabellen så behöver man ta tre poäng mot lagen på den undre halvan av tabellen. West Ham är ett tungt lag att möte och är som sagt starka i luftrummet så där är det viktigt att Chelsea går in ordentligt och vinner den striden på planen. Förhoppningsvis så tar sig Mourinhos mannar med sig tre poäng ner till sydvästra London och hänger på lagen i toppen av tabellen.

- Matchstart är 18.30 och matchen sänds på Viasat Fotboll.
- Glöm inte Chelsea-tipset till matchen.

Simon Thellsson2013-11-22 18:49:00
Author

Fler artiklar om Chelsea