London Stadium, 2024-04-27 13:30

West Ham - Liverpool
2 - 2

Inför: West Ham - Liverpool

Inför: West Ham - Liverpool

Liverpool åker till östra London för en tidig lördagsmatch.

Det diskuteras hejvilt varför Liverpool klappat ihop och börjat förlora fotbollsmatcher. Det snackas om skador och slitna spelare, Klopp kritiseras och ingen i klubben är plötsligt vatten värd längre. Vi visste inte vad denna säsong skulle innebära och de flesta har förvånats över att vi ändå lyckats vara med i matchen så pass länge. Nu har luften dock gått ur men jag tror personligen inte att ligan har förlorats de senaste matcherna, för jag är övertygad om att detta aldrig hade hänt om allt hade gått rätt till från första början.

Det som grämer mig mest och som säkerligen kommer göra ont bra länge är såklart höstens domarskandaler. Jag syftar självfallet på mötena med Londonklubbarna Tottenham och Arsenal, där domarorganet PGMOL efter matcherna kommer till oss och ber om ursäkt för deras helt oförklarliga missar då personerna i VAR-rummen plötsligt fick hjärnsläpp. Glöm heller inte den solklara uteblivna straffen i slutskedet av hemmamötet med Manchester City i mars. Låt oss leka med tanken om att vi från dessa möten hade haft med oss ytterligare sju poäng istället för två, då hade vi lett ligan med en hyfsat stor marginal när vi kom in i april. En sådan ledning med självförtroendet som då hade följt med tror jag Liverpool aldrig hade tappat. Lägg även till att konkurrenterna då också hade haft mindre poäng till följd av de nämnda matcherna och att det i deras läger då börjat kännas allt mer hopplöst. Visst kan jag uppfattas som en dålig förlorare, men när så uppenbara fel har begåtts så är det faktiskt svårt att kunna släppa det.

Nu kommer vi tyvärr aldrig kunna få mer än obetydliga ursäkter från domarbasen och istället slutar säsongen alltså på detta vis då vi klappar ihop och stundtals ser värdelösa ut. Med fyra matcher kvar ska vi på något sätt ändå låtsas tro att det inte är över före det matematiskt är det. West Ham borta väntar tidigt på lördag och det blir sannerligen ingen lätt match nu då luften verkar ha gått ur laget. Liverpool har nu endast vunnit tre av sju matcher i april och Klopp måste på något sätt försöka lura spelarna att det faktiskt finns hopp ännu trots att vi supportrar redan gett upp.

Den lilla gnutta hopp som ändå fanns för några dagar sedan var ju att Diogo Jota hade tillfrisknat, men lika snabbt släcktes den lågan då portugisen återigen skadat sig. Nu är det verkligen upp till spelarna själva att visa vilka de är eftersom hälften av dessa stått för riktigt svaga insatser senaste tiden. Trots att det är Klopps uppgift att väcka dem till liv så är det sist och slutligen inte den tyske tränaren som ska sparka bollen i mål. Vem vill spela för Liverpooltröjan och hur många av dessa tror på allvar att de ska få fortsatt förtroende om de inte visar mer?

För motståndet i helgen står alltså åttondeplacerade West Ham som under säsongen minst sagt stått för blandade prestationer. Senast fick man stryk av Crystal Palace med hela 5-2 i ligan och i Europa League åkte man ut mot Leverkusen. Det har funnits hur många livlinor som helst för West Ham att på allvar knipa en topp sex placering eftersom konkurrenterna om de platserna, Newcastle och Man United, gång efter gång dukat upp för Londonklubben. David Moyes gäng har tyvärr bara sig själva att skylla för att man inte tagit chansen och nu talar istället mycket för att man slutar nia eller tia i tabellen samtidigt som skottens framtid i klubben ser ut att vara över efter säsongen.


Vad? West Ham – Liverpool, Premier League

Var? London Stadium

När? Lördag 13:30

Kanal? Viaplay, V Sport Premium, V Sport Ultra HD
 

William Hiekkanenwilliam.hiekkanen@liverpoolsweden.seTwitter: @Wuvuzela2024-04-26 14:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool