London Stadium, 2021-01-31 17:30

West Ham - Liverpool

Inför: West Ham United - Liverpool

Inför: West Ham United - Liverpool

Liverpool är tillbaka i London och den här gången för att möta stadens bästa lag - David Moyes West Ham United.

Ja, de är faktiskt det, bäst i stan. West Ham Uniteds framfart har i alla fall för undertecknad gått under radarn och det var med stor förvåning som jag granskade tabellen inför Liverpools match mot Tottenham och fann Hammers på en fjärdeplats, före de röda från Merseyside. 

East End-laget är för närvarande inne i en formtopp som heter duga. Tisdagens 3-2-viktoria mot Palace på Selhurst Park var lagets sjätte raka och man har inte förlorat på över en månad, den 21 december för att vara exakt. 


Relevant igen. 

Bakom denna succévinter står något oväntat David Moyes. Känslan har varit att många (inklusive jag själv) räknat ut skotten som en manager att räkna med för ett ganska bra tag sedan. Visst, Manchester United-gigget post Fergie var en omöjlig uppgift som man inte ska lasta honom allt för mycket för, men sedan dess? En märklig sejour i Real Sociedad där han är mer ihågkommen som en internetmeme än som en fotbollstränare, nedflyttning med ett uselt Sunderland och ett par stökiga månader i West Ham varefter han nekades ett nytt kontrakt (ett jobb han sedermera - till fansens stora förtret - skulle få tillbaka). Moyes har tagit en mäkta revansch den här säsongen och lyckats kravla sig tillbaka från den (för att använda Tutto Balutto-lingo) gudsförgätna savannen dit tränarkarriärer kommer för att dö. 

Guld och gröna skogar i östra London, alltså. Inte fullt lika muntert i gästande Liverpool, även om lagets 3-1-seger borta mot Spurs i torsdags var mer än välbehövlig efter ett pärlband av usla insatser. Efter att Fabinho gått sönder strax innan mötet med de liljevita och Joël Matip tvingats lämna i halvtid tvingades Reds avsluta matchen med Jordan Henderson och Nat Phillips i mittlåset. Det tolfte mittbacksparet den här säsongen, om jag inte missminner mig. En lösning som kan hålla i en kortare period men över tid? Inte en chans. Reds står utan en enda senior mittback och ska man hålla sig kvar i tabelltoppen så krävs det ännu ett genidrag från sportchef Michael Edwards innan transferfönstret slår igen natten mellan den 31 januari och den 1 februari. 

Väljer vi att se bortom den uppenbara mittbacksproblematiken var torsdagens insats trots allt Liverpools bästa sedan… senast man mötte Tottenham? Trent Alexander-Arnold var tillbaka i gammalt slag när han spelade fram till ett mål och gjorde ett själv och Bobby Firmino droppade ned i plan och skapade oreda i hemmaförsvaret. Sadio Mané var inblandad i alla tre målen och Mo Salah var en VAR-granskning ifrån att måla i ligan igen. Liverpool visade lite spelglädje igen och vann till slut ganska bekvämt mot ett Tottenham som inte ens verkade försöka i stunder. 

Vad? West Ham United - Liverpool i Premier Leagues 21:a omgång 

Var? London Stadium, London 

När? 17.30, på söndag 

Kanal? Viasat Sport Premium/Viaplay 

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2021-01-30 10:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool