Molineux Stadium, 2021-03-15 21:00

Wolves - Liverpool

Inför: Wolverhampton - Liverpool
Diogo Jota ställs emot sitt gamla lag

Inför: Wolverhampton - Liverpool

Vad är den rimliga målsättningen? Europa League? Champions League? Vi får väl se. Liverpool gästar Wolverhampton på Molineux.

Champions League-lottningen är på fredag och det är nog för dom flesta röda nästa veckas absoluta höjdpunkt. Det ska spelas en match i den liga som jag personligen bara vill ska till slut innan vi får svar på vilket lag som står på andra sidan i den kvartsfinal som väntar för Liverpool. Wolverhampton är i viss mån ett av dom mer oförutsägbara lagen i ligan. Dom har tydliga toppar men likaså också tydliga dalar. När Nuno Espírito Santo får sin matchplan att gå i lås, då kan dom vinna båda mötena mot Manchester City under en och samma säsong. När den inte gör det däremot, då kan det liksom i höstas rassla till fyra gånger och nätet och dårarna i Sky Sports-studion sitter och målar upp matchen som en ”walk in the park” för Liverpool.

Jag vet inte längre vilka ord som bör användas när talar om Liverpool i kontexten inför en ligamatch. För den senaste tiden har ju visat att det inte spelar någon roll ifall motståndet heter Fulham eller Manchester City, om det är hemma på Anfield eller borta på King Power Stadium. Vi förlorar ändå. Fem raka hemmaförluster, eller kan det till och med vara sex raka? Jag har tappat räkningen. Vid nyårsskiftet trodde man inte att lagets nya borg låg i Budapest. Inandning av ungersk luft är vad som krävs för att spelarna ska inse att dom faktiskt är världsstjärnor. Det var smått oundvikligt men nu får det vara nog med negativitet från mig.

Efter första mötet mot Leipzig nere i Ungern för ett par veckor sen så hoppades man på att laget skulle hämta energi och kraft från den enskilda ”matchframgången”, som det faktiskt var. Så blev det tyvärr inte. Men vi har större anledningar att hoppas på en vändning i prestationer efter den seger som under den gångna veckan säkrade avancemang. I onsdags stod grabbarna för en riktigt bra prestation, första mötet var mer åt det mediokra hållet. Prestationen mot Leipzig påminde mycket om den gyllene veckan hittills under 2021, mötena mot Tottenham och West Ham. Krydda den goda känslan med att Fabinho återigen är tillbaka på sin defensiva mittfältsposition vilket gör att avståndet mellan backlinjen och mittfältet kan vara större än i vanliga fall. Vi kan alltså stå med en lägre backlinje för att få fram Kabak och Phillips styrkor, samtidigt som pressen kan sättas relativt högt. Detta kommer underlätta under slutspurten av både Premier League och i Europa.

Wolves-redaktionen här på Svenska Fans har även dom skrivit en artikel gällande inför just denna match. Även om jag personligen tog vissa delar med en nypa salt så lyfte dom fram vissa punkter som mycket väl också kan tas med här. Det är en match mellan två mittenlag, men där vi ses som det lag som fortfarande har häng på Europa-placering. Åtta poäng skiljer lagen åt inför matchen. Ser man till formen lagen har i ligasammanhang så kan dock Wolves ses som favoriten i mötet. Morgondagens hemmalag har haft problem med målskyttet efter skadan på deras skyttekung Raul Jiménez, men har trots det bara förlorat en match på dom senaste sju i ligan. Dom lär som vanligt ställa upp med formationen 3-4-3, och dom besitter spelarmaterial i offensiven som mycket väl kan skapa problematik för vår defensiv.

Vad? Wolverhampton - Liverpool i Premier League

Var? Molineux Stadium, Wolverhampton

När? 21.00, på måndag

Kanal? V Sport Premium/Viaplay

Källor: Wolves Svenska Fans-sida
 

Ludvig Wadellludvig.wadell@liverpoolsweden.se@LudvigWadell2021-03-15 00:02:00
Author

Fler artiklar om Liverpool