Inför: Wolverhampton-Liverpool

Inför: Wolverhampton-Liverpool

Är ni laddade för omspel i FA-cupen på Molineux en tisdag i mitten av januari? Tänkte väl det.

Alissons tabbe på Anfield var en bidragande orsak till att Liverpool inte lyckades slå Wolves i första mötet häromveckan som slutade 2-2. Nu väntar alltså omspel i FA-cupen för Jürgen Klopps rejält underpresterande lag. I ligaspelet har förlusterna avlöst varandra och ingenting verkar längre fungera. Så hur ska då Liverpool lyckas hitta energi och motivation till denna match?

Kanske är det bäst att vi för stunden släpper ligaspelet för denna match. FA-cupen är trots allt en unik turnering och Liverpool är som bekant regerande mästare.

Historiskt sett hör omspel i FA-cupen inte till ovanligheterna för Liverpool och man hade kunnat fylla en hel bok om dessa matcher. Begränsar vi oss till hyfsad närtid och kollar på returmöten i FA-cupen från 2010 och framåt så har det sett ut så här:

2020: Liverpool-Shrewsbury 1-0 (Liverpools ynglingar slog fullvuxna män)
2017: Plymouth-Liverpool 0-1 (Lucas Leiva nickade in matchens enda mål på hörna)
2016: West Ham Liverpool 2-1 (Insläppt mål i 120:e minuten på förlängning)
2016: Liverpool-Exeter 3-0  (Trion Allen, Ojo och Teixeira ordnade avancemang)
2015: Blackburn-Liverpool 0-1 (Coutinhos mål tog Liverpool till semifinal)
2015: Bolton-Liverpool 1-2 (Sena mål av Sterling och Coutinho vände matchen)
2010: Liverpool-Reading 1-2 (Deppigt uttåg efter förlängning)

En salig blandning av matcher där många nog har fallit i glömska hos allmänheten. För Klopps del blir detta tredje gången Liverpool tvingas till omspel.

Även om dagsformen är dålig så känns FA-cupen i skrivande stund som den mest realistiska titeln Liverpool kan vinna denna säsong. Frågan är dock hur Klopp resonerar inför denna match. Starkaste laget på pappret har ju visat sig vara allt annat än starkt på sistone och på lördag väntar ytterligare en tuff ligamatch. Kanske är det läge att lufta truppen rejält och ge hungriga spelare förtroende från start.

Motståndarna Wolverhampton har heller inte gjort någon bra säsong, men under nye tränaren Julen Lopetegui har man vaknat till liv på sistone. Spelarna har börjat hitta formen igen och man har heller ingen jättestor skadelista. För en klubb av deras storlek skulle en framgångsrik vår i FA-cupen betyda mycket och vara en unik chans att slåss om en titel, så vi får nog räkna med en väldigt tuff match på tisdagskvällen.

Hur mycket tycker ni att FA-cupen betyder för Liverpool denna säsong?

Vad? Wolverhampton – Liverpool, omspel i tredje rundan av FA-cupen

Plats? Molineux stadium

När? Tisdag 20:45

William Hiekkanenwilliam.hiekkanen@liverpoolsweden.seTwitter: @Wuvuzela2023-01-16 14:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool