Molineux Stadium, 2021-12-19 15:00

Wolves - Chelsea

Inför: Wolves-Chelsea
Thiago Silva och Fernando Marcal senast lagen möttes på Molineux.

Inför: Wolves-Chelsea

I torsdags spelade Chelsea oavgjort hemma mot Everton. För att på allvar kunna hänga med i titelracet och utmana Liverpool och Manchester City krävs det förbättring och tre poäng av Tuchels mannar när Wolves väntar borta på Molineux Stadium.

Morgondagens möte Mellan Wolves och Chelsea blir det första den här säsongen. Senast lagen möttes i Premier League var i Tuchels Chelsea-debut på Stamford Bridge i januari för snart ett år sedan, en match som slutade 0-0. Senast lagen möttes på Molineux var i december 2020. Då förde Olivier Giroud upp bortalaget i den 49:e matchminuten. Daniel Podence kvitterade i matchminut 66 och i minut 90+6 sköt Pedro Neto in 2-1 och skickade hem Chelsea utan poäng. 

På de senaste tolv matcherna mellan lagen har Wolves vunnit tre, Chelsea sju och två matcher har slutat oavgjort. Förutom Tuchels debutmatch får man gå tillbaka så långt som mars 2019 för att hitta den senaste oavgjorda matchen. Då sköt Raul Jimenez upp Wolves i ledning innan Eden Hazard kvitterade under tilläggstid. 

Läget i lagen:

Wolves
På de senaste fem matcherna (alla i PL) har Wolves spelat oavgjort två gånger (0-0 borta mot Norwich och 0-0 hemma mot Burnley) och förlorat två gånger. (1-0 hemma mot Liverpool och 1-0 borta mot Manchester City) Enda segern ägde rum i onsdags, när Brighton besegrades med 1-0 på bortaplan.

För tillfället ligger Wolves på åttonde plats i PL-tabellen med en poäng mindre än Tottenham, tre poäng mindre än Manchester United, två poäng mer än Leicester och Aston Villa. Hee-Chan Hwang är lagets bästa målskytt med fyra fullträffar i Premier League.

Hwang Hee-chan och Rayan Ait-Nouri åkte båda på skador i onsdagens match mot Brighton och är knappast i spelskick mot Chelsea. Fabio Silva (covid-19), Jonny (korsbandsskada), Pedro Neto (knäskada) och Yerson Mosquera (sträckning) är inte tillgängliga.


Chelsea
På de senaste fem matcherna (4 PL, 1 CL) har Chelsea vunnit två gånger, (borta mot Watford med 2-1 och hemma mot Leeds med 3-2) förlorat en gång (borta mot West Ham med 3-2) och spelat oavgjort borta mot Zenit och i senaste matchen hemma mot Everton. Laget har inte lyckats hålla nollan på sex matcher i alla tävlingar och man har släppt in elva mål, för att få en fin avslutning på 2021 är det ytterst viktigt att besegra Wolves och hitta tillbaka till vinnarspåret. Mason Mount är lagets bästa målskytt med sju fullträffar i Premier League.

Timo Werner, Romelu Lukaku och Callum Hudson-Odoi är alla otillgängliga på grund av covid-19, Kai Havertz testade nyligen negativt och har tränat med laget, men det är osäkert om han är i spelskick. Ben Chilwell är långtidsskadad och är inte tillgänglig mot Wolves, Jorginho (ryggskada) och Ruben Loftus-Cheek (muskelskada) är tveksamma till spel. 

Thiago Silva har spelat 90 minuter under de senaste tre PL-matcherna, mycket möjligt att Tuchel vilar honom och spelar med Andreas Christensen eller Trevoh Chalobah istället. N’golo Kanté satt på bänken mot Everton men fick inte hoppa in, fransmannen lär få speltid mot Wolves, antingen från start eller inhopp. 

Förväntade startelvor:

Wolves: Sa, Kilman, Coady, Saiss, Semedo, Neves, Moutinho, Marcal, Traore, Jimenez, Podence

Chelsea: Mendy, Chalobah, Christensen, Rudiger, James, Kanté, Kovacic, Alonso, Mount, Ziyech, Pulisic

Förväntad matchbild:
I torsdags mot Everton var Chelsea det klart bättre laget, skapade fler chanser men släppte in ett onödigt baklängesmål och gick miste om tre poäng. För tillfället är man fyra poäng bakom Manchester City och tre bakom Liverpool. För att inte göra avståndet ännu större måste laget sätta sina chanser, Tuchel måste även låta bli att exempelvis byta in Saul när man försöker stänga matchen. Lyckas man med kan det väl bli tre poäng.

Speltips: 1-0 till Chelsea.
Avspark: 19.12 kl 15:00, matchen sänds på Viaplay, V sport premium och V sport 1. 
Spelplats: Molineux Stadium
Domare: David Coote
VAR: Kevin Friend

Thomas EngstrandThomasE-31@hotmail.comtengstra2021-12-18 13:58:00
Author

Fler artiklar om Chelsea