Santiago Bernabéu, 2022-04-12 21:00

Real Madrid - Chelsea

Införrapport: Real Madrid – Chelsea

Införrapport: Real Madrid – Chelsea

Imorgon väntar en spännande match mot Real Madrid på Santiago Bernabéu. Chelsea måste vinna match för att gå vidare. Nu gäller det för Thomas Tuchels mannar att fortsätta på samma bana som i matchen mot Southampton. Chelsea måste alltså göra minst två mål för att matchen ska gå till en förlängning.

Efter den svaga insatsen mot Real Madrid i första matchen på Stamford Bridge vill troligen fansen se en rejäl skillnad på matchbilden. Chelsea stod för en fantastisk insats i helgens match mot Southampton och vann med 0–6 på bortaplan. Nu måste laget fortsätta på samma sätt mot Real Madrid och visa att man vill vidare i Champions League. En lärdom från förra mötet mellan lagen är att tidigt sätta stopp för Karim Benzemas framfart. Den franske anfallsstjärnan har gjort en enorm säsong för sitt lag och gjorde även tre baljor senast på Stamford Bridge. En annan aspekt som kan komma att bli avgörande i matchen är att störa Real Madrids bollrullande på mittfältet. De spelarna som Tuchel väljer att starta på innermittfältet imorgon har en stor uppgift framför sig att försöka bemästra de ytor som Modric, Kroos och Casemiro opererar på.

Läget i lagen:

Chelsea:
Chelsea kommer fortsatt att sakna Ben Chilwell, Callum Hudson-Odoi och Romelu Lukaku till matchen. Under dagens presskonferens med Thomas Tuchel berättade tränaren att Cesar Azpilicueta är tillbaka i truppen. Inför matchen mot Southampton testades Azpilicueta positivt för Coronaviruset men nu visade testet negativt igen. Även Ross Barkley kommer att saknas i truppen på grund av sjukdom. Annars kommer Chelsea med sitt ordinarie lag om inte något nytt inträffar inför matchen. Chelsea kommer senast från en 0–6 vinst på bortaplan mot Southampton, vilket var tre otroligt viktiga poäng för lagets självförtroende.

Real Madrid:
Enligt forza-appen saknar Real Madrid följande spelare: Eden Hazard (fotskada), Miguel Gutierrez (knäskada), Mariano Diaz (okänd skada), Isco (ryggskada) och Jovic (Vristskada). Även Ferland Mendy ska ha åkt på en muskelskada men väntas starta matchen ändå för Real Madrid. Eder Militao kommer också att saknas till matchen på grund av avstängning. Real Madrid kommer från en 2–0 vinst på hemmaplan mot Getafe. Matchens första mål bjöd på en underbar framspelning av Vinicius Junior till Casemiro.

Förväntade startelvor:
Real Madrid: Courtois, Carvajal, Alaba, Nacho, Mendy, Casemiro, Valverde, Modric, Kroos, Benzema och Vinicius.
Chelsea: Mendy, Chalobah, Silva, Rudiger, James, Kovacic, Kante, Azpilicueta, Mount, Werner och Havertz.
 
Förväntad matchbild:
Real Madrid kommer att styra spelet men Chelsea ska försöka störa dem i deras speluppbyggnad. Chelsea lär nog satsa mer på snabba omställningar och vinna bollen kvickt av Real Madrid. Vi möter ett enormt starkt hemmalag som kommer att ha publiken i ryggen och därför gäller det att sätta lägena som dyker upp under matchen. Chelsea får inte heller göra några stora misstag i den här matchen för då är det tack och godnatt direkt. Får London-laget in en boll tidigt i matchen då kan detta bli en ordentlig rysare att beskåda.

Speltips: 2–1 till Real Madrid
Avspark: Tisdag 12 april, 21:00, matchen visas på Cmore/Telias kanaler.
Spelplats: Santiago Bernabéu
Domare: Syzmon Marciniak
 

Linus SjöströmLinussjostrom992022-04-11 21:51:00
Author

Fler artiklar om Chelsea