Ingen Essien i Champions League
Ingen jublande Essien i Champions League

Ingen Essien i Champions League

Chelsea har lämnat in namnen på de spelare som är tillgängliga för spel i Premier League samt Champions League och i CL-truppen saknas bland andra Michael Essien.

I onsdags presenterade Chelsea de spelare som är tillgängliga för Premier League samt Champions League. I Premier League-truppen får totalt 25 spelare registreras varav åtta måste räknas som home grown. Utöver de 25 får U21-spelare användas utan någon antalsbegränsning. Fler U21-spelare kan också läggas till under säsongen och för att räknas som U21 ska man vara född 1 januari 1992 eller senare.
 
För Champions League är regelverket något annorlunda där max 25 spelare får finnas på A-listan. Av dessa måste minst åtta spelare vara locally trained players vilket innebär att spelaren ska vara antingen club-trained player eller association-trained player (max fyra av de åtta).
 
Som club-trained player räknas spelare som mellan åldern 15-21 har varit registrerad hos klubben i fråga i minst 36 månader. För association-trained players gäller att spelaren mellan 15-21 år varit registrerad för någon klubb inom FA under 36 månader.
 
Detta innebär att Chelseas A-lista innehåller 22 spelare och två spelare har tvingats ställas utanför truppen till skillnad från Premier League-truppen. Valet av dessa två föll på Tomas Kalas och Michael Essien. Spelare som konkurrerar om positioner där Chelsea har många alternativ. På B-listan har unge målvakten Jamal Blackman registrerats som ende spelare, men här finns möjlighet att lägga till spelare fram till dagen innan match. Kravet för att få finnas på listan är att spelaren är född 1 januari 1992 eller senare samt har varit hos Chelsea i minst två sammanhängande år efter sin 15-årsdag.
 
Två spelare som saknas i truppen för både Premier League och Champions League är Hilario och Josh McEachran. Hilario som efter viss betänketid fick ett nytt ettårskontrakt ställs alltså något överraskande (med tanke på förlängningen) utanför truppen. I McEachrans fall handlar det troligtvis om att mittfältaren kommer att lånas ut.
 
Truppen till Champions League
1. Petr Cech
2. Branislav Ivanovic
3. Ashley Cole
4. David Luiz
7. Ramires
8. Frank Lampard
9. Fernando Torres
10. Juan Mata
11. Oscar
12. John Mikel Obi
14. Andre Schurrle
15. Kevin De Bruyne
16. Marco van Ginkel
17. Eden Hazard
19. Demba Ba
22. Willian
23. Mark Schwarzer
24. Gary Cahill
26. John Terry
28. Cesar Azpilicueta
29. Samuel Eto'o
34. Ryan Bertrand
46. Jamal Blackman
 
Saknas gör alltså Michael Essien och Tomas Kalas som dock båda är tillgängliga för spel i Premier League, samt Hilario och Josh McEachran som båda också saknas i truppen till Premier League.
 
Källa: chelseafc.com

Niklas Isaksson2013-09-06 08:22:54
Author

Fler artiklar om Chelsea