2023-12-05 21:15

Luton - Arsenal
3 - 4

Ingen Lockyer mot Arsenal

Ingen Lockyer mot Arsenal

Efter en historisk första hemmaseger mot Palace grusades förhoppningarna om ytterligare poäng borta mot Brentford av skador och en sällsynt "sub-par performance" på Brentford Community Stadium. Poäng som onekligen hade behövts med tanke på att det är Arsenal och Manchester City som står för motståndet härnäst. Alla pinnar in på kontot där får ses som bonus.

0-0 i paus förbyttes mot två snabba baklängesmål när mittbacksparet Tom Lockyer och Teden Mengi klev av skadade mot Brentford. Det var verkligen en av Lutons svagaste insatser i Premier League även om laget förtjänar en stor eloge för att de verkligen aldrig ger upp. Jacob Browns reducering väckte hoppet och Tahith Chong hade t.o.m. en kvittering inne bakom Flecken, men blev bortdömt för offside. Inte solklart, men inte heller det värsta domslutet vi skådat denna säsong.

Med tanke på att Luton saknade Nakamba och Doughty var det kanske för mycket att begära nya poäng mot The Bees. Men jag tycker nog vi borde kunna våga lite mer framåt. Nu verkar det som att matchplanen är att spela 0-0 till varje pris i första halvlek, för att i andra halvlek släppa på bromsen något.

Luton gör en väldigt stor andel av sina mål sent i matcherna. Men det är ju för att vi inte anfaller i överhuvudtaget i första halvlek.

Arsenal hemma. Får man önska en lika elektrisk och fientlig stämning som mot Liverpool? Då kan det finnas en liiiten chans att störa Arsenal. Även med skadekris i backlinjen och på defensiva mittfältet. 

Startelvan mot Arsenal. Kaminiski - Kaboré, Mengi, Osho, Bell, Doughty, Lockyer - Mpanzu, Barkley - Brown, Townsend, Adebayo. 

Ingen Tom Lockyer alltså. Tuffa papper mot Saka, Gabriel Jesus, Martinelli & Co. Givna startspelare som Morris och Ogbene får alltså vila. Smart av Rob Edwards tycker jag. Laget slåg slitet ut mot Brentford och vi kommer behöva fräscha ben mot Gunners. Ska bli intressant att se vad Morris kan göra från bänken som impact sub.

So you're telling me there is a chance?! You bet, but it's slim ;)

COYH!
 

Fredrik Färm2023-12-05 20:23:00
Author

Fler artiklar om Luton