Ingen repris från 2004 att vänta
Det blir inte lika "enkelt" nu.

Ingen repris från 2004 att vänta

Säsongen 2004/2005 står för alltid inskriven i historieböckerna som säsongen då Mourinho för första gången ledde Chelsea till ligatiteln. Att säsongen 2013/2014 ska gå lika lätt förväntar sig inte Mourinho.

José Mourinho höjer ett varningens finger för de med förväntningar på att pågående säsong ska bli en repris av hans första i Chelsea.
 
”Det blir inte som 2004 igen.”
 
Efter förlusten mot Everton står Chelsea på sju inspelade poäng efter fyra omgångar. Den öppningen innebär att det är den sämsta starten Chelsea fått i ligaspelet sedan Roman Abramovich tog över klubben. Säsongen 2002/03 inledde Chelsea med en seger och tre oavgjorda matcher, men sedan dess har det alltså alltid blivit fler än sju poäng på de fyra inledande matcherna varje säsong.
 
”2004 förlorade vi mot Manchester City i oktober och det blev vår enda förlust. Men det är inte poängen. Poängen är att viinte är oslagbara. Det här är ett annat lag jämfört med 2004.”
 
Mourinho inser att det finns arbete att göra.
 
”Jag kom hit för att arbeta. Det ska inte vara för lugnt, men vi behöver tid. Att utveckla spelarna så att vi kan spela så bra som möjligt.”
 
”Vimåstevaraeffektiva. Agera som vuxna och inte naivt. Det är något vi måste arbeta med. Vi måste omvandla den vackra fotboll vi spelar till mål.”
 
Att det krävs framgång när det handlar om en klubb som Chelsea är tydligt. Att det krävs arbete för att nå framgång är något som gäller alla klubbar. För att nå snabbare framgång krävs ofta hårdare arbete.
 
”Vi är inte en klubb som accepterar att ta det lugnt och låta saker ske som de sker. Vi kommer att jaga för att nå framgång.”
 
Den sämsta ligastarten kan till viss del kopplas till ett tufft spelschema, men faktum kvarstår. Mål vinner matcher.
 
”Säsongsinledningenvarsvår.Borta mot Manchester United.Borta i Super Cup-finalen mot Bayern München. Borta mot Everton. Men, matchen i lördags var en saga om ett lag med 21 avslut som inte lyckades göra mål. Det är charmen med fotboll.”
 
Hur charmigt Mourinho egentligen tycker att 21 avslut, noll mål och en förlust är vet nog alla. Att fotbollen är oförutsägbar är en sak, men när Chelsea står på den förlorande sidan efter en match så är det nog svårt att se har nog samtliga Chelsea-anhängare svårt att se charmen.
 
Källa: skysports

Niklas Isaksson2013-09-17 17:37:58
Author

Fler artiklar om Chelsea