Inställd match på Old Trafford – en bra dag för fotbollen?

Inställd match på Old Trafford – en bra dag för fotbollen?

Massiva protester från tusentals Manchester United-supportrar stoppade dagens rivalmöte. Nytt speldatum är ännu inte fastställt.

Runt 10 000 upprörda supportrar uppges har deltagit i den massiva protesten. Den huvudsakliga anledningen bakom protesten är Uniteds ägarfamilj Glazers misskötsel av klubben och framförallt klubbens senaste beslut att gå med i Superligan. Ett projekt som numera är skrotat, men som fortfarande rör upp heta känslor.

Ett hundratals supportrar lyckades även ta sig in på arenan och spelarplanen. Det tog en lång stund innan de upprörda fansen lämnade gräsmattan.

Dagens händelse är en del av en rad av protester från fotbollssupportrar efter svallvågorna från Superliga-projektet. Scenerna vi bevittnade idag har vi dock aldrig upplevt förut. Det återstår att se vilken effekt protesterna får. De giriga gubbarna i kostym befinner sig som vanligt långt ifrån hetluften. Istället är det tyvärr spelare och tränare som påverkas idag. Vidare kan det konstateras att utifrån en pandemi-vinkel var dagens folksamling mindre genomtänkt.

Med det sagt. Förhoppningsvis är inte dessa protester ett klimax utan startskottet på en revolution som förändrar fotbollen. För fotbollen tillhör fansen. Och tas den ifrån oss så vill vi ta den tillbaka. Det visar dagens protester.

 

Carl Andreassoncarl.andreasson@liverpoolsweden.seTwitter: @Candreasson_2021-05-02 20:09:01
Author

Fler artiklar om Liverpool