Intervju: Fokus på Liverpools nyförvärv Fabio Carvalho

Intervju: Fokus på Liverpools nyförvärv Fabio Carvalho

Felix Jörnén från Fulham-redaktionen delar med sig av sina tankar om den 19-årige portugisen Fabio Carvalho som anslöt till Merseyside tidigare under sommaren.

Med tio mål och åtta assist under fjolårssäsongen i The Championship var han starkt bidragande till att Fulham tog klivet upp till den engelska högstaligan igen. Från och med den 1 juli blev sedan portugisen officiellt en Liverpool-spelare och under försäsongen har vi fått se glimtar av 19-åringens kunnande. Jürgen Klopp och kompani ser ut att ha hittat en riktig diamant som med rätt utveckling kan bli fantastisk i framtiden. 

För att få lite mer kött på benen kring nyförvärvet från västra London hörde undertecknad av sig till Fulham-redaktionens Felix Jörnén för att få ta del av hans tankar och åsikter om den offensiva mittfältaren.

Kan du berätta lite mer om portugisen och hans bakgrund?
-  19-årige Fabio Carvalho är fostrad i den engelska fotbollsskolan. Han är född i Lissabon men har tillhört Fulhams akademi från åtta års ålder. Han har spelat för flera engelska ungdomslandslag men har gjort U-21 landskamper för Portugal. Det blir intressant att se vilket landslag han väljer när det förhoppningsvis blir aktuellt för det en dag.
 
Hur såg hans resa ut i Fulham från ungdomslagen upp till A-laget?
- Efter att ha imponerat stort i Fulhams ungdomslag gjorde han debut för A-laget under säsongen 20/21 då Fulham var i Premier League. Säsongen efter var han en startspelare. Given direkt som tia bakom Aleksandar Mitrovic och han bidrog starkt till att laget vann The Championship med sina tio mål och åtta assist under säsongen. Säsongerna innan det var han tongivande i Fulhams U-21 lag i Premier League 2 och U18-laget dessförinnan.
 
Vad är hans största styrkor som fotbollsspelare?
- Carvalho är en oerhört smart spelare, det är hans främsta styrka. Han kan slå avgörande passningar samtidigt som han visat upp ett imponerande målsinne. Han har ett klurigt rörelsemönster och är fantastisk med bollen vid sina fötter.
 
Vad anser du att han behöver utveckla för att nå den absoluta toppen?
- Jag skulle säga att Fabio ibland kan försvinna lite ur matcherna och han behöver jobba på att få till flera topprestationer kontinuerligt. Det är väl lite typiskt för en ung spelare så jag räknar med att det kommer bli bättre för varje år som går.
 
Vad kan Liverpoolfansen förvänta sig av denne talangfulle 19-åring?

- Finess, smarta lösningar och teknisk briljans. Självklart blir det svårt att sticka ut i Liverpool jämfört med hos Fulham i The Championship, men med rätt utbildning och träning har han alla möjligheter att bli en världsklass-tia.

Rasmus Karlssonrasmus.karlsson@svenskafans.com@_RasmusKarlsson2022-08-09 17:10:00
Author

Fler artiklar om Liverpool