ITFC SWEDENS LÖRDAGSPANEL - VECKA 4

ITFC SWEDENS LÖRDAGSPANEL - VECKA 4

Hur länge orkar vi dras med desillusionerade uttalande från vår manager efter varje match, vad tycker panelen om den totala bristen på anfaller och är Dozzell verkligen en man för startelvan? Pelle och Dan ger sin respektive syn på dessa spörsmål. Come on you Blues!

Hur många fler "I thought we played really well" och "I couldn´t ask for more from the lads" orkar vi med? Till och med lokalpressen kräver Mr Lamberts avgång, vilket lär ha skett endast en gång tidigare i historien. Ryker han om vi inte vinner mot Crewe idag eller sitter han säkert säsongen ut?

Pelle: Nej, jag orkar verkligen inte mer …sparka honom bara. Och om inte honom, någon annan då. Styrelsen i ITFC-Sweden? Mig? Bollen? Den som redan ligger? Ja, sparka vem fan som helst och vad fan som helst….bara något görs för att stoppa denna olidliga ökenvandring. Men kommer Marcus Evans verkligen att agera och hörsamma våra rop? Kommer Evans att kicka Lambert efter ytterligare en plattmatch och (potentiell) förlust mot Crewe? Mitt svar är…..nej. Nej, det kommer han inte att göra. Lambert kommer att sitta kvar som ett smutsigt, naggat plåster på en duktigt mörbultad kropp. Lambert kommer att fortsätta att snacka och svamla på presskonferenserna. Fortsätta att dela med sig av sin besynnerliga verklighetsuppfattning. Och Ipswich Town kommer att fortsätta att spela världens sämsta League One-fotboll. Så…. vad ska man säga…..”er det her det er party?”

Dan: Jag orkar inte med så många fler, och har därför slutat läsa matchrapporter, där det kan tänkas att nån åsikt från honom smyger sig in, och jag läser absolut aldrig intervjuerna med honom. Jag orkar bara inte. Men att han, enligt uppgift, kan tycka att vi gjorde en bra match mot Peterborough, det förstår jag bara inte. För det var inte mycket i den match jag såg ens som var i närheten av att vara bra. Sen att inte heller Peterborough glänste, kanske vi till viss del kan ta åt oss äran av, men för att vinna matcher, vilket ju ändå måste vara prio ett, så måste man ju vilja anfalla och göra mål. Och det såg jag inte mycket av då. Sen var det samma visa efter Sunderlandmatchen, men då lite mer rättvisande, med tanke på att vi var en man kort nästan hela matchen, och ändå lyckades skapa mer än i Peterboroughmatchen. Den enda anledningen att Sunderland faktiskt vann, var att de har en anfallare som vet hur man gör mål, och spelare som kan servera honom de bollar han vill ha. För i övrigt verkar Sunderland vara väldigt mediokra, och jag ser inte att de kommer att lämna den här ligan på många år än, och alltmer lutar det väl åt att vi får spela en match på Stadium of Light flera år framåt, tyvärr. Men om Lambert sitter säkert? Jag tror tyvärr det, även efter en eventuell förlust mot Crewe, faktiskt. Det ska nog mycket till om Evans ska ta fram den stora foten, vilket är synd, för snart kan det vara för sent att styra om skutan för den här säsongen, och det lär inte bli lättare nästa säsong. Det är nog också därför lokalpressen går ut och kräver hans avgång, eftersom det fortfarande finns en chans att få in nån som kan hinna få ordning på allt och få upp oss från den här ökenvandringen, men då måste det ske snart, helst före matchen mot Crewe.
 
Till Mr Lamberts försvar får man lov att säga att vi har noll och intet till anfall. Hur ska vi kunna lösa den biten, för det övergår (som så mycket annat här i livet) mitt förstånd, och vilka är det som ska springa där längst fram egentligen?

Dan: Jo, nu saknas det visserligen anfallare, men han har ju inte precis försökt få till så mycket till anfallsspel oavsett hur många anfallsspelare vi har. Att fortsätta envisas med en speciell formation som inte fungerar, i stället för att åtminstone försöka göra nån sorts förändring, håller ju inte. Jag antar att han kan gå ut och låna nån anfallare, men det kommer troligen inte att lösa nåt, eftersom det troligen måste vara nån som är ung och up-and-coming och inte den rutinerade målgörare som vi faktiskt behöver, och som ju tyvärr inte växer på träd, framför allt inte för de pengar (typ inga) vi kan erbjuda. Så, det enda raka är att byta formation och sätta in två på topp, och som det ser ut nu är det väl bara Drinan och Sears som är hela och icke-avstängda, så det får väl bli dem, och så kanske Simpson som avbytare. För det verkar inte som om nån av våra forwards är särskilt lämpade att spela ensam på topp. Jackson och Sears behöver nån som kan fånga upp bollen och skarva den vidare. Norwood behöver nån som kan dra isär backlinjen så att han kan buffla sig fram. Drinan och Hawkins behöver nån de kan spela vidare till när de väl har sugit in bollen. Och när de är ensamma går de vilse allihop. Så, in med två forwards samtidigt, tack.

Pelle: Ja jösses, vem ska vi slänga in där nu när Jackson kommer att vara avstängd i tre matcher och Norwood och Hawkins är borta (alternativt hämmade) p.g.a. skador. Grannens robotgräsklippare, kanske? Eller unge Tyreece Simpson? Gillar hans kroppskonstitution och fysiska spelarattribut (Tyreece inte grannens, alltså), men samtidigt så är han nog inte mogen uppgiften….än. Så om vi inte kan låna in någon anfallare under 22 år (med tanke på salary cap-skiten) från Premier League eller Championship, så finns det väl ingen annan som kan ta på sig rollen än Freddie Sears. En Freddie ur form och/eller en Freddie bortom gott självförtroende är i min värld fortfarande ett bättre alternativ än ofarlige Aaron Drinan.
 
Andre Dozzells vara eller icke vara har kommit upp på våra Zoom-träffar mer än en gång. Var står du i debatten om den nätte mittfältaren?

Pelle: Att han är för…nätt. Ogillar honom inte, men tycker att han är en löjromsspelare som vi inte har råd att använda oss av, åtminstone inte just nu. Mycket god blick för spelet och en briljant passningsspelare, javisst, men samtidigt alldeles för vek och nonchalant i det defensiva arbetet (vilket ökar trycket på vår labila backlinje). Hans passningar hittar inte heller fram lika bra, alternativt utnyttjas i allt mindre utsträckning. Waste, liksom. Vinsten av att ha med honom i startelvan är mindre än vad det faktiskt kostar oss. Och med tanke på hur basal och kombattant den här ligan nu är, så ser jag hellre Jon Nolan eller Brett McGavin spelandes i den defensiva mittfältspositionen bredvid Flynn Downes.

Dan: Jag vill att han ska vara. Alltså, kvar i startelvan. Men jag vill nog se honom längre upp, i en mer offensiv roll, där han oftare kan slå den där avgörande passningen till en direkt målchans, eller själv löpa in i farligheter med bollen, à la Bishop. Kanske skulle det funka att flytta ner Downes och låta Bishop och Dozzell spela lite längre fram. För jag tror att vi behöver ha kvar kreativiteten på mittfältet, och då behövs båda Dozzell och Bishop. Sen behövs det tuffhet och styrka också, så den får Downes stå för. När Vincent-Young kommer tillbaka i gammal god form (gör han det?) kan vi eventuellt flytta in Chambers i mitten och flytta upp McGuinness som defensiv mittfältare; något det ju pratades om för inte så länge sen i en panel. Nåt måste i alla fall göras. En sak kan vara att flytta Dozzell längre upp i banan, och man kombinerar det med att ha två anfallare, då kanske det börjar hända lite positiva saker. Fast inget av det här kommer ju att hända i alla fall, inte så länge Lambert drar i trådarna.

Niklas Nygårds2021-01-30 11:30:00
Author

Fler artiklar om Ipswich