"Jag trodde vi var på rätt väg", Tuchels presskonferens efter förlusten i Zagreb
Tysken känner sig förvånad över dagens resultat.

"Jag trodde vi var på rätt väg", Tuchels presskonferens efter förlusten i Zagreb

Det här var nog en match som alla blåhjärtade, inklusive Thomas Tuchel, vill glömma. Även om tysken bara lär vilja borra ner sig i soffan och tröstäta choklad, som efter den första CL-kvarten mot Real Madrid föregående säsong, så tog han sig ut till pressrummet likväl.

 Du ser väldigt frustrerad ut och verkar ganska arg, kan du sammanfatta matchen?
“Så klart är jag arg på mig själv, jag är arg över vår prestation, detta är en enorm underprestation från oss alla. Det är inte precist nog, det är inte kliniskt nog, det är inte aggressiv tnog med bollen, det är inte bestämt nog, det är inte bra nog individuellt, det är inte bra nog som ett lag.”


När det gäller hur ni sitter ihop som ett lag, går det tillbaka till försäsongen?
"Jag är arg på mig själv, jag är arg över vår prestation, detta är en enorm underprestation från oss alla. Det är inte precist nog, det är inte kliniskt nog, det är inte aggressiv nog med bollen, det är inte bestämt nog, det är inte bra nog individuellt, det är inte bra nog som ett lag och det är därför vi förlorar matchen."

Hur många spelare är på sin högsta nivå just nu?
"Inte många just nu. Det är mitt uppdrag att hitta en lösning och den bakomliggande orsaken. Så klart underpresterar de individuellt sett och jag vet inte riktigt var dagens prestation kommer från. En avsaknad av hunger och en brist på intensitet att faktiskt göra de saker vi behöver göra på en elitnivå. Det är tydligt att vi inte är där vi vill vara."
 
Vad mer kunde du ha gjort?
"Det handlar inte om att klandra. Det handlar inte om att klandra. Jag beskriver och jag försöker svara på din fråga och beskriva mina känslor. Jag skyller inte på någon - det är bara verkligheten av dagens match."

Idag var din hundrade match som Chelseatränare, var rankar den för dig?
"Jag har ingen ranking för sådana saker, jag vet bara att jag måste hitta en lösning."


Förvånade Dinamo er?
"Nej, det gjorde de inte. Vi förväntade oss vad vi fick och jag tror att vi fick vad vi förväntade oss. Det har varit samma sak de senaste matcherna - vi börjar okej de första 15-20 minuterna, men sedan saknar vi beslutsamhet, precision och kanske även lukten av blod.
 
Vi hade en mängd inspel och en mängd ytor och ett antal bollvinster som borde vara mer än tillräckligt för att ha fler skott, men det hade vi inte. Vi säppte in ett mål med två spelare i en kontring, vilket inte hänt oss tidigare. Jag förstår inte hur det hände idag. Det är så klart mitt jobb att analysera detta så det här är min analys från sidlinjen och den kommer att fortsätta. Vi måste vara mycket bättre. Vi är inte klara, vi är inte nöjda med våra resultat, vi är inte nöjda med hur vi spelar generellt, men jag trodde vi var på rätt väg. Jag är lite förvånad över dagens prestation."

Varför är du missnöjd med dig själv?
"För att jag inte såg det komma. Tydligen var jag i fel film. Jag såg det inte komma. Jag trodde att förra matchen hjälpte sos, jag tyckte att vi reagerade väl efter en knepig situation mot West Ham, fick rätt reaktion, fick resultatet när vi behövde lite tur i den situationen vi var i. Vi hade bra träningspass, jag tyckte att laget var väl förberett, jag trodde att vi visste vad det här handlade om. Jag såg det inte komma. Det är därför jag är arg på mig själv."
 
Du har varit kritiskt mot spelare men du behöver fortfarande ha dem med dig. hur hittar du rätt balans?
"Det är lite av ett spel du spelar när du säger att jag var så himla kritiskt. Jag sa att vi behövde tuffa till oss vid fasta situationer och i dueller. Det är enligt mig inte superkritiskt. Du frågar mig något och jag ger dig ett svar. Det beror lite på hur du tolkar det. Jag tror inte att du tappar en spelares förtroende av det. Om du är Chelsea och förlorar mot Southampton på det sättet som vi gjorde, med ett mål från en fast situation och ett där vi hade sju, åtta, nio spelare i boxen så är det klart att man måste tuffa till sig. Det är helt enkelt verkligheten. Jag ser det inte som något stort problem. Jag tror att jag använder ordet “vi” mycket och det ordet inkluderar mig, så jag ser inte din poäng med att jag förlorar lagets förtroende och jag svarar bara på dina frågor."

Underskattade ni Dinamo?
"Inte jag personligen, men om vi gjorde det så har vi ett enormt problem."

Vad tyckte du om atmosfären? 
 "
Jag tror att atmosfären hade varit mycket bättre om det varit fullsatt. Det är som det är. Men så klart vet vi att publiken är emotionell, den är högljudd. De gjorde sitt bästa men atmosfären idag var ingen nyckel till vår underprestation. Det var en bra atmosfär men fördelen är enorm för bortalaget med en läktare helt stängd. Det är faktiskt en fördel för oss men vi utnyttjade den inte.

Du tog bort den lediga dagen efter poängtappet mot Wolves förra säsongen, är det dags för det igen?
"Det finns ingen håldag i planeringen och det kan det inte vara."

Källa: Football London


 

Olle Lange@_ollelange2022-09-06 22:47:32
Author

Fler artiklar om Chelsea