James och Sterling spelade hela matchen när England föll i Milano
Det blev ännu ett nederlag för James och England i Nations League.

James och Sterling spelade hela matchen när England föll i Milano

För andra dagen i rad fick vi se Chelsea-spelare representera sina landslag runt om i världen. Hur gick det då för dem?

Det blev en oinspirerad kväll på San Siro för det engelska landslaget. Innan matchen sjöng "de tre lejonen" för första gången den "nya" nationalsången "God save the king". Dock verkade de inte ha samma tryck när bollen väl sattes i rullning. I en match där Reece James och Raheem Sterling lirade 90´, var det Chelseas egna "regista", Jorginho, som gick segrandes ur matchen efter att ha bytts ut precis innan tilläggsminuterna. 1-0 till italienarna, något som innebär att England åker ur grupp A3 och får i och med nästa år lira i någon av B-grupperna. Mason Mount spenderade hela matchen på bänken för engelsmännen och Ben Chilwell saknades i matchtruppen.

I den andra matchen i grupp A3 vann återigen Ungern efter att ha besegrat Tyskland med 1-0 i Leipzig. Ungern befäster därmed sin plats som gruppetta inför den sista omgången där en poäng räcker, för att ta sig till semi-finalerna, mot Jorginhos Italien på måndag. Kai Havertz byttes in mot Timo Werner med 20 minuter kvar av ordinarie speltid.

Då Christian Pulisic inte var med i matchtruppen när USA föll med 0-2 mot Japan, riktar vi istället fokuset mot Brasilien som vann mot Ghana med 3-0 i en vänskapsmatch. Den nyblivna 38-åringen Thiago Silva spelade hela första halvlek för brassarna, varpå han byttes ut i halvlek. Baba Rahman, som är på lån i Reading, spelade samtliga 90 minuter för "de svarta stjärnorna".

Slutligen gjorde Hakim Ziyech, som återigen spelar i landslaget, 82 minuter för Marocko i deras 2-0 vinst mot Chile i en vänskapsmatch.

Elias Thomasson2022-09-23 22:59:00
Author

Fler artiklar om Chelsea