Joe Shields är klar för Chelsea FC

Joe Shields är klar för Chelsea FC

Under dagen blev det officiellt bekräftat att Joe Shields kommer att ansluta till klubben. Chelsea skriver själva på sin hemsida att Shields tillträder som vice-direktör för rekrytering och talang.

Shields kommer senast från Southampton och där han har arbetat med rekryteringar till klubben. I The Saints har han haft det huvudsakliga ansvaret för värvningar som har tillkommit på senior-nivå.

Tidigare har Shields tillbringat nio år hos Manchester City och där arbetade han främst med rekryteringar i akademin. Han fick efter en tid i klubben även huvudansvaret för rekryteringarna som skulle ansluta till deras akademiverksamhet. Han har också arbetat som akademiscout för både Fulham och Crystal Palace.

”Shields kommer att påbörja sin nya roll när hans skyldigheter till Southampton är uppklarade.”, skriver Chelsea på sin hemsida.

Todd Boehly och Behdad Eghbali är nöjda med att Shields ansluter till klubben och säger följande.

”Joe är ytterligare en bra tillgång för Chelsea, och vi är glada att han ansluter. Vi har en tydlig plan och vi kommer att använda en modern och datadriven filosofi som är fokuserad på framväxande elittalanger. Vi sätter ihop en djup och samarbetsvillig ledningsgrupp som är angelägna att bygga en fortsatt hållbar vinnare i Chelsea. Joe har en bra meritlista och förståelse för spelet och nya talanger. Vi vet att vi har ytterligare en stark ledare och en lagspelare som kommer att hjälpa oss att fortsätta bygga vår fotbollsorganisation i världsklass.”

Källa. Chelseafc.com



 

Linus SjöströmLinussjostrom992022-10-27 18:09:11
Author

Fler artiklar om Chelsea