John Barnes: "Han får laget att gå ihop"

John Barnes: "Han får laget att gå ihop"

Den amerikanska rockstjärnan Bruce Springsteen sa en gång att det är ingen magi i att ett plus ett blir två. Däremot när ett plus ett blir tre, då är det magi. Enligt John Barnes så är det Roberto Firmino som är anledningen till den magi som finns i Liverpools spelsätt, han får laget att gå ihop.

Klubblegenden John Barnes har uttalat sig om att Roberto Firmino bör vara given i startelvan för Liverpool denna säsong. Detta trots att Diogo Jota har målats upp som en stark kandidat till att ta över hans plats i lagets fronttrio.

Firmino fick komma in från bänken i ligapremiären mot Norwich förra helgen. Brassen stod för en fin insats där han utöver målet han gjorde även såg ut att ha hittat tillbaka till den form och spelsätt som han hade under dom första åren med Klopp vid rodret.

Det har pågått en debatt under en längre tid gällande vem som ska vara den sista pusselbiten i den trio där Mohamed Salah och Sadio Mané är gjutna. Frågar man Barnes så är dock svaret enkelt, Roberto Firmnino.

”Jag har alltid haft Firmino som min favorit i fronttrion,” ska han ha sagt till BestofBets.
”Salah gör sina mål och Mané gör det han gör, men det är Firmino som får allt att gå ihop, så jag skulle alltid ta ut honom.”


Källa: Liverpool Echo
 

Ludvig Wadellludvig.wadell@liverpoolsweden.se@LudvigWadell2021-08-18 20:22:00
Author

Fler artiklar om Liverpool