John Obi Mikel tackar för sig
En legend meddelade idag att han lägger skorna på hyllan!

John Obi Mikel tackar för sig

John Obi Mikel meddelade idag på sin Instagram att han lägger skorna på hyllan. Det blev totalt 498 matcher i karriären för Nigerianen där han gjorde störst avtryck i Chelsea.

John Obi Mikel skrev bland annat följande på sin Instagram under tisdagen:

"Det finns ett talesätt som säger att "alla bra saker måste komma till ett slut", och för min professionella fotbollskarriär är den dagen idag”  

“Jag ser tillbaka på de senaste 20 åren av min karriär, och jag måste säga att jag är väldigt nöjd med allt jag kunde uppnå och ännu viktigare den människa som jag har blivit”

“Inget av detta hade varit möjligt utan det otroliga stödet från min familj, managers, klubbar, tränare, lagkamrater och viktigast av allt mina ständigt lojala fans. Ni stöttade mig genom mina toppar och dalar, även under dagar som jag inte levde upp till era förväntningar.”

“Det här är inte adjö, det är början på en annan resa, ännu ett kapitel i mitt liv. Jag ser fram emot vad framtiden har att erbjuda och jag hoppas att ni vill följa med mig. Tack”


Han skrev på för Londonklubben som en ganska tanig tonåring 2006. Men att tanken från början var att skriva på för Chelsea vore en grov överdrift. I april 2005, bara några dagar efter att han fyllt 18 år meddelade Manchester United att man har kommit överens angående en transfer med John Obi Mikels dåvarande klubb Lyn. Detta satte igång en rejäl transfersoppa där det visade sig att Manchester United hade haft direkt kontakt med John Obi Mikel om en transfer utan att gå via hans agent eller klubben. Detta gjorde att Chelsea skickade in en protest till FIFA som bevisade att man redan kommit överens med John Obi Mikel och hans agenter om en flytt i ett tidigare skede. Detta var redan 2004 när John Obi Mikel flyttade till Europa. Efter många om och men skrev John Obi Mikel på för Chelsea i juli 2006. 

John Obi Mikels karriär i Chelsea är svår att sätta ord på. Han var aldrig riktigt en given startspelare, vilket inte är konstigt då han har haft namn som Essien, Makelele, Lampard, Ballack framför sig. Förutom under våren 2012 under Roberto Di Matteo där Nigerianen var en direkt bidragande faktor till att Chelsea kunde vinna Champions League. 

Med 372 framträdanden på över 10 år i Chelsea där han bland annat kammade hem två Premier League titlar, en Champions League titel och en Europa League titel har man inte mycket ont att säga om mittfältarens karriär i kungsblått.




 

Sigge Öijer @oijersigge 2022-09-27 17:18:00
Author

Fler artiklar om Chelsea