John Terry åter kapten för England *Uppdaterad*
En ledare!

John Terry åter kapten för England *Uppdaterad*

Englands manager Fabio Capello har avslöjat att han tagit tillbaka John Terry som kapten för det engelska landslaget.

Som Chelsearedaktionen tidigare i veckan rapporterade om så har nu kaptensbindeln i det Engelska landslaget åter givits till John Terry. De tidigare obekräftade uppgifterna fick under lördagen mer tyngd då bland andra Sky News, The Guardian samt Goal.com uppgav att bindeln nu hittat tillbaka till Chelsealegendaren efter ett års "straff". Under denna tid har kaptensbindeln skickats runt bland en rad olika spelare, nu senast i Köpenhamn där bland andra Frank Lampard fick vikariera som lagkapten.

Capello ska ha understrukit Terrys fenomenala ledaregenskaper och att han har alla spelares respekt.

- Jag har bestämt mig för att John Terry, efter ett års straff, nu åter är min permanenta kapten. Han var mitt förstaval när jag bestämde mig för att ha en permanent kapten, ska Capello ha sagt enligt källorna och fortsatt med:

- John har alltid varit en ledare, även när han inte hade bindeln. Han har alltid varit väldigt bra ledare på och utanför planen och även under de tolv månader han var utan bilden imponerade han på mig för sina ledaregenskaper.

- Han är alltid den samme. Han är en spelare som i sig själv är en ledare och detta är väldigt viktigt. Han är den största ledaren i omklädningsrummet.


Beslutet att återta Terry som officiell kapten tycks ha blivit mottaget ganska bra bland de andra stjärnorna i landslaget. Wayne Rooney ska ha sagt följande till Daily Express:

- Det är upp till tränaren att välja lagkapten och det är inget vi andra kan göra något åt. Som kapten måste du skrika och vara en ledare och jag har sagt många gånger att John Terry är en massiv ledare för oss, även när han inte var kapten.

John Terry kommer således åter att leda ut sitt landslag nästa helg då England möter Wales. Chelsearedaktionen välkomnar Englands enda rätta kapten tillbaka på sin post.

Martin Hollertz & Daniel Joannou2011-03-20 01:55:00
Author

Fler artiklar om Chelsea