John Terry på väg tillbaka till Chelsea
Captain. Leader. Legend.

John Terry på väg tillbaka till Chelsea

Legendaren uppges vara aktuell för att ta upp en roll inom klubbens akademi.

Chelseas främsta kapten genom tiderna lämnade klubben 2017 efter att ha lyft sin femte ligatitel. Därefter bar det iväg till Aston Villa där han först spelade en säsong och sedan agerade assisten till Dean Smith i ytterligare tre säsonger innan han lämnade klubben i somras. Sedan dess har han fördjupat sig i sina tränarstudier och väntat på rätt läge, som ser ut att ha kommit nu.

Enligt The Athletic kommer John Terry att ansluta Chelsea för en roll inom klubbens akademi. Tillträdet väntas bli offentligt kort efter årskiftet. 

Terry har sedan sitt uttåg från Aston Villa kopplats samman med olika klubbar och ska ha varit nära att ta över som huvudtränare för ett lag i de lägre divisionerna, men backat ut. 

Han bor fortfarande i London, ett stenkast från Chelseas träningsanläggning Cobham och enligt rapporterna har hans fortsatt täta kontakt med före detta lagkamraterna Peter Cech och Carlo Cudicini hjälpt honom landa jobbet. Duon är verksamma i olika roller i klubben just nu. Han är även bra vän med Neil Bath som är ansvarig för hela akademin. 

Under närmre två decenium som spelare vann John Terry fem ligatitlar, fyra FA Cup-titlar, tre Liga Cup-titlar, en Europa League-titel och Champions League. Han är en av fem spelare som har gjort över 500 framträdande för klubben och han är även den back som gjort flest mål i klubbens historia. 

Daniel Joannou2021-12-26 16:17:00
Author

Fler artiklar om Chelsea