Jorginho: “Att folk kallar mig Sarris son gör mig arg”
En fantastisk vår för Jorginho.

Jorginho: “Att folk kallar mig Sarris son gör mig arg”

29-årige Jorginho sa att han fick tyst på sina kritiker, som anklagat att han bara var i Chelseas lag på grund av hans förhållande till den italienske tränaren.

Jorginho har öppnat upp sig angående den kritik han fick tidigt i sin Chelsea-karriär och avslöjade att han kallades "Sarris son", vilket gjorde honom riktigt irriterad.

Maurizio Sarri tog med sig Jorginho från Napoli efter att han blivit utsedd till Chelseas manager i hopp om att den italienske tränaren skulle kunna köra precis på samma sätt i Chelsea som han gjorde i Neapel.

Efter några svaga matcher för Londonklubben inledningsvis fick Jorginho ta itu med allt snack som handlade om att han bara var i laguppställningen på grund av sitt förhållande till sin tränare.

“Min start i Chelsea fick mig att sakna Neapel ännu mer", säger Jorginho.

"Vi minns alla vad de sa, att jag var för långsam. Jag var för svag. Jag var Sarris son. Det gjorde mig så arg”, förklarar italienaren.

"Men de underskattade mig. Jag har haft en turbulent start i varje klubb jag har varit i. Varje klubb. Det är otroligt. När jag kom till Verona ville ingen ha mig. De skickade mig på lån till fjärde divisionen. Ingen ville ha mig där heller”.

"Men jag fortsatte att arbeta och jag vann respekt. Jag gick tillbaka till Verona och vi gick upp till Serie A. Jag hade också ett svårt år i Napoli och då kom Sarri och ändrade allt”, förklarar han.

"Jag använde bara kritiken som bränsle. Jag tänkte, dessa människor kommer att bli generade, och nu sitter jag här med en Europa League-titel och en Champions League-titel. Så till alla kritiker vill jag bara säga en sak: Tack. Verkligen, tack alla."

Även om Sarri bara va en säsong i Chelsea, går Jorginho nu in i sin fjärde säsong med laget som haft ett fantastiskt 2021 hittills.

29-åringen hjälpte Chelsea att vinna Champions League i maj när de besegrade Manchester City, laget som alltid floppar i de europeiska cuperna i finalen. Mindre än två månader senare hjälpte han också Italien att vinna EM 2020 när de slog England i finalen.

Efter dessa titlar så blev han framröstad förra veckan till årets spelare av UEFA.

Källa: Goal.com

Daniel Karlsson2021-09-02 11:13:20
Author

Fler artiklar om Chelsea