Jorginho om en välförtjänt vinst, sin straffteknik och att förbli ödmjuk

Jorginho om en välförtjänt vinst, sin straffteknik och att förbli ödmjuk

Det var Jorginhos väl slagna straff som blev skillnaden mellan Chelsea och Tottenham under torsdagen och efter matchen pratade han om både sin nya straffteknik och lagets hårda jobb sedan Tuchel tog över.


Efter att ha fått se två av sina straffar räddas tidigare den här säsongen var det Jorginhos straffmål som avgjorde Londonderbyt, som trots Chelseas dominans endast innehöll ett mål. 

“Det kändes väldigt bra”, sa Jorginho efter matchen. 

“Vi jobbade hårt. Vi visste att det skulle bli en tuff match, det var ett derby mot ett mycket bra lag. Vi förtjänade vinsten.”

“Den första halvleken var bra. Vi skapade chanser och kunde gjort ett par mål. Vi kanske kunde ha fattat bättre beslut under de sista minuterna, det är något vi kan förbättra, men vi måste bara fortsätta jobba som vi gör, då kommer vi få se resultat.”

“Jag kände mig okej innan straffen. Jag har fortsatt jobba på det (att slå straffar), fortsatt träna, så jag kände mig säker. Jag ändrade tekniken för att jag kände att det nya sättet kunde fungera bättre, och det gjorde det. Ni såg resultatet.”


Jorginho har startat samtliga matcher under Tuchel, och har fått ansvaret att styra tempot på mittfältet. Han anser att den nya huvudtränarens strategier har gett utdelning. 

“Han förmedlar tydligt vad han vill att vi ska göra.”, förklarade Jorginho.

“Vi var öppna för att förstå vad han ville så fort som möjligt, för vi hade inte gott om tid. När du har en grupp spelare som är öppna för nya idéer, att lära sig, att förbättra sig och alla har samma mål, då är det enkelt att jobba. Gruppen var ödmjuk inför att han kommit hit för att utveckla oss.”

“Vi måste fortsätta vara ödmjuka och aldrig tänka att det är tillräckligt. Vi har inte gjort någonting. När du blir bekväm tappar du lätt. Vi måste behålla lugnet, fortsätta jobba hårt och sen är resultaten en konsekvens av vad vi gör varje dag.”




 

Gustav Stenberg@gustav_stenberg2021-02-05 17:37:02
Author

Fler artiklar om Chelsea