Josh Davison lämnar permanent för AFC Wimbledon
Josh Davison med ett av sina målvrål för klubben.

Josh Davison lämnar permanent för AFC Wimbledon

Ryktena gällande Josh Davison som florerat under de senaste dagarna besannades i kväll med att centerforwarden säljs till AFC Wimbledon.

Charlton Athletic kommunicerar under måndagskvällen att Josh Davison lämnar klubben och går vidare i karriären med AFC Wimbledon, som förra säsongen flyttades ned till League Two från League One. Davison återförenas där med Charltons kulturbärare och senaste tränare Johnnie Jackson, som nu basar över The Dons.

22-åringen fick, så sent som i maj, sitt kontrakt förlängt med en säsong genom en option och inledde därmed nyligen det nya ettårsavtalet som det innebar. Davison har haft svårt att på allvar slå sig in i startelvan på SE7, men har allt som oftast bidragit med en nyttig roll och har varit en omtyckt figur i spelatruppen. Den kraftfulla forwarden har alltid lagt ner ett hårt arbete från sin forwardsposition och kämpat i blod och svett för den röda tröjan. Tyvärr har det hårda arbetet sällan genererat poäng och därav blev han aldrig så pass konkurrenskraftig som man hoppades på. Poängen har i stället trillat in när Davison skeppats på låneavtal till fjärdedivisionen och stått för viktiga sådana i såväl Forest Green Rovers (2021) som Swindon Town (2022).

Känslan var att Davison gick mot sin sista säsong i Charlton för att slå igenom på allvar, men risken att hamna i samma fack som tidigare har varit högst trolig och därför känns det inte mer än rätt att Charlton, Davison och Wimbledon har kommit fram till den här lösningen. Wimbledon får en stenhårt arbetande forward som har bevisat sig på League Two-nivå och som Johnnie Jackson har lång relation till sedan tidigare. Det känns samtidigt givetvis bra att det är just Jackson och Wimbledon som drar nytta av denna affär och att Charlton och Jackson kan fortsätta sitt samarbete i någon form. 

Josh Davison anslöt till Charlton 2019 från non-league laget Enfield Town och gjorde samma säsong sin debut för klubben, i mötet med West Bromwich i Championship. Det blev sedan 35 framträdanden i Charltontröjan mellan 2019-2022 och det gjordes sex mål under dessa.

Klubben tackar Josh Davison för dennes tid i klubben och önskar honom lycka till framöver! 

 

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2022-07-18 20:59:00
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson