Kadeisha Buchanan klar för Chelsea Women

Ytterligare en backvärvning för Chelsea. Den kanadensiska Europamästarinnan Kadeisha Buchanan är klar för de engelska mästarna. Mittbacken har kritat på för tre år i sydvästra London.

26-åriga Kadeisha Buchanan kommer till Chelsea med ett blytungt CV. Den kanadensiska mittbacken har vunnit såväl franska ligan som Champions League hela fem gånger vardera med Lyon. Tillsammans med den nya lagkamraten i klubblaget, Jessie Fleming, blev Buchanan också olympisk guldmedaljör med sitt Kanada i Tokyo ifjol.  
 
Det har varit en guldkantad resa i Europa för Buchanan. Hon anslöt till den franska storklubben Lyon för fem och ett halvt år sedan efter att ha spelat college-fotboll i USA. Innan hon nått den europeiska klubblagsfotbollen så hade hon redan representerat Kanada på A-landslagsnivå. Buchanan har hisnande 114 landskamper på meritlistan vid blott 26 års ålder. Mittbacken blir den första spelaren i kungsblått som bär nummer 26 sedan John Terry.  
 
“Jag hoppas kunna bidra med min erfarenhet till laget och fortsätta på den framgångsrika väg som klubben vandrat på de senaste säsongerna,” säger Buchanan. “Jag längtar efter att träffa mina nya lagkamrater och tränarstaben på den här resan.” 
 
Ève Perisset följdes upp av Kadeisha Buchanan. Chelsea riktar blicken mot Frankrike för att förstärka truppen. Målet är såklart att försvara den inhemska dubbeln, samtidigt som man är revanschsugna efter att ha missat årets Champions League-slutspel. Tränare Emma Hayes längtar även hon till försäsongen där hon får träffa sina nya rekryter. 
 
“Hon tar med sig en kvalitet till vår grupp, tillsammans med sin mentalitet och inställning,” säger Hayes. “Hon kommer bli omtyckt i omklädningsrummet. Vi ser fram emot att välkomna Kadeisha i sommar.” 
 

Wiktor Lidvall@LidvallWiktor2022-06-10 19:50:44
Author

Fler artiklar om Chelsea