Kai Havertz om att få göra det han älskar
Trots sin ungdom har Kai Havertz flera matchavgörande mål för Chelsea. Framtiden är ljus för tysken.

Kai Havertz om att få göra det han älskar

Chelseas matchvinnare Kai Havertz tror att vinsten mot Newcastle har gett hela klubben ett lyft och han hoppas också att han fick många fans på bra humör med sitt sena, matchavgörande mål.

Tysken har nu gjort mål tre Premier Leauge-matcher i följd efter att mycket fint ha tagit ner Jorginhos inlägg och tryckt in bollen i maskorna. Under rådande, osäkra tider för klubben utanför planen berättar Havertz att han tillsammans med sina lagkamrater ville gå ut och prestera det bästa de kunde för klubbens skull:
”Vi spelare har det egentligen bra, men vi känner för de som inte har det. Vi vet att det som händer just nu inte handlar om fotboll utan om saker som är ännu viktigare, men vi försöker i alla fall att få folk till att le när de ser oss spela. När du ser hur känslorna svallar över efter det mål jag gjorde så känns det som att det verkligen var det våra fans behövde. Det är få förunnat att få jobba på det sätt vi gör, jag vet att många människor har det mycket sämre. Vi försöker att göra vårt jobb, att vara professionella och att ge våra fans glädje.”

Havertz fortsätter att prata kring känslorna att spela och träna i de tider laget lever i och kring det laget går igenom just nu:
”Det är tufft, men får ändå göra det vi älskar. Vi får träna och spela! Det är tufft för alla, inte bara för oss utan för hela klubben och för fansen. De som jobbar kring klubben och kring akademin har det inte lätt nu. Vi försöker att ge dem stunder där de kan känna glädje.”

Newcastle visade sig vara en svår nöt att knäcka, där fysiska backar gjorde det svårt för Havertz och hans offensiva lagkamrater att skapa chanser för mål. Havertz om hur laget såg på matchutvecklingen:
”För Newcastle hade det varit bra med en poäng, de hade varit nöjda. De gjorde allt de kunde för att få oss frustrerade. I halvtid pratade vi om att vara positiva, att vara kyliga och att spela smart. Till slut är detta resultat det bästa vi kunde få med oss. Ett mål i sista minuten och all glädje det gav.”

Lagets unge tysk har startat tio matcher för Chelsea under 2022 med nio poäng (mål/assists) som facit. Havertz avslutar med dela med sig av sina känslor efter målet i söndags:
“Det var helt underbart att göra mål på det sätt jag gjorde. Det var en tuff match där motståndarna gjorde livet tufft för oss. Tufft mot stora försvarare som spelade på gränsen mot oss. Det hela slutade med en fantastisk seger för oss.”
 

Erik Larholm@eriklarholm2022-03-14 15:19:58
Author

Fler artiklar om Chelsea