Kai Havertz tänker lyfta fler troféer innan säsongen är över
Får vi se Havertz måljubla på Old Trafford?

Kai Havertz tänker lyfta fler troféer innan säsongen är över

Tyske Kai Havertz har redan tre titlar under bältet sedan han kom till Chelsea. Om ett par veckor får han chansen att lyfta ytterligare en i form av FA-Cupen. Innan dess är det spel i Premier League som gäller, ikväll står Manchester United för motståndet.

Efter en trevande inledning på sin Chelsea-karriär så har Kai Havertz exploderat under Thomas Tuchels ledarskap. Chelseas offensiv har i långa stunder varit närmast beroende av tyskens förmågor, han har dessutom klivit fram i de riktigt skarpa lägena. Det är en harmonisk ung anfallare som intervjuas av officiella hemsidan inför mötet med Manchester United.

”Jag har mycket kvar att uträtta så vi får se vad som väntar,” säger Havertz. ”Jag älskar klubben, staden och mår väldigt bra här. Jag trivs med laget och tränaren är väldigt bra. Vi såg tidigt de bra saker han [Tuchel] gjorde för oss ifjol. Vi vet att han är en av världens bästa taktiker och att han dessutom kan hantera press.”

När Thomas Tuchel först anlände i London fokuserade många på tyskens taktiska riktlinjer och tydliga principer. Drygt ett år sedan han anställdes är det tydligt att han dessutom är väldigt skicklig på att hantera sina spelares psyken.

”Tuchel hanterar spelare på ett väldigt bra sätt och nu när klubben går igenom en tuff period så är det bra att han är här,” säger Havertz.

När Chelsea och Manchester United drabbade samman senast, i november, låg Chelsea i toppen av Premier League. Sedan dess poängsnittet dalat och man har fått se sig omsprungna av Manchester City och Liverpool. En plats i nästa säsongs Champions League-spel känns relativt säker, men visst hade det varit roligare att slåss om förstaplatsen ända in i slutet? Kai Havertz diskuterar förväntningar och vad som ställde till saker och ting i vintras.

”Om du går in i säsongen som europamästare så förväntar sig folk att du ska fortsätta vinna allt,” säger Havertz. ”Våra inledande tre, fyra månader var väldigt bra. Vi ledde ligan och var i bra form, sedan kom covid-fall och skadade spelare, vilket var en tuff smäll.”

Vi ska inte måla fan på väggen. Chelsea inledde säsongen med att vinna en titel och följde upp det med att koras till världsmästare. Säsongen har bjudit på ytterligare en final, där man med minsta möjliga marginal förlorade mot Liverpool på Wembley. Än är det dock inte för sent för revansch.

”Vi är fortfarande kvar i FA-Cupen. Vi förlorade vår senaste final mot Liverpool men kan förhoppningsvis göra det bättre mot dem under de kommande veckorna. Då skulle det kanske inte vara en perfekt säsong, men en bra sådan. Vi är här för att vinna titlar, den bucklan skulle innebära den tredje för säsongen, vilket inte är så illa,” säger Havertz.

Innan vi börjar tänka på Wembley igen väntar dock tuffa Premier League-drabbningar. Ikväll går Chelsea upp i ringen mot Manchester United på Old Trafford, en arena de kungsblå haft svårt för de senaste åren. Elva poäng skiljer lagen åt, men Kai Havertz vill tona ned favoritskapet en aning.

”Alla förväntar sig att vi ska vinna enkelt bara för att de går igenom en svår period,” säger Havertz. ”Det är fortfarande en av de svåraste arenorna du kan åka till och försöka ta poäng. De har en av ligans bästa trupper, så de kan spela bra när de vill. Det blir en tuff match, men vi är väl förberedda och går in i den med stort självförtroende.”
 

Wiktor Lidvall@LidvallWiktor2022-04-28 16:44:05
Author

Fler artiklar om Chelsea