Kalidou Koulibaly klar för Chelsea!
Ett mycket välkommet tillskott! Välkommen Kalidou Koulibaly!

Kalidou Koulibaly klar för Chelsea!

Kalidou Koulibaly är den andra spelaren att ansluta till Chelsea denna sommar. Försvararen, senast I Napoli och skrivit ett 4-årskontrakt för spel på Stamford Bridge.

Koulibaly är landsman med Edouard Mendy och blir ett fint tillskott till backlinjen och dess alternativa uppställningar. Viktigt efter tappen av Andreas Christensen och Toni Rudiger. Senegalesen är känd som en av världens bästa mittbackar med alla förutsättningar en modern back inom toppfotbollen behöver. Han läser spelet bra, är ett hot mot mål, men också bra på att stå rätt placerad. Ett stort plus också att han kan spela upp bollen till sitt lags anfallsspelare på ett bra sätt. Under tiden i Napoli har han spelat både i en fyrbackslinje och i en trebackslinje.

När Koulibaly spelar med sitt landslag Senegal är han lagkapten och en stark, naturlig ledare. Han har mycket erfarenhet och ansluter nu till Chelsea för att kämpa om fler titlar. Kalidou själv är mycket glad över det faktum att han nu kommer att spela med Chelsea.

”Jag är väldigt glad över att vara klar för Chelsea. Det är ett av världens bästa lag och en dröm för mig som går i uppfyllelse. Jag har alltid velat spelar i Premier League. Redan 2016 ville Chelsea att jag skulle spela för dem, men det blev inte så. När man nu tog kontakt accepterade jag då de verkligen ville att jag skulle spela för dem. Min goda vän Edou gjorde valet lite enklare för mig. Jag pratade även med Jorginho. Jag är verkligen lycklig idag. Jag till även passa på att tanka lagets fans som mötte mig på flygplatsen. Jag hoppas på en bra säsong."

Chelseas Todd Boehly om värvningen:

”Kalidou Koulibaly är en av världens bästa backar och vi är verkligen nöjda med att kunna välkomna honom till Chelsea. En bra ledare och en mycket bra lagspelare. Kalidou tillför också erfarenhet som kommer att vara värdefull för vår grupp och vår klubb."

Välkommen till Chelsea, Kalidou!

Källa: Chelseafc.com
 

Erik Larholm@eriklarholm2022-07-16 09:12:50
Author

Fler artiklar om Chelsea