2017-01-31 20:45

Bournemouth - Crystal Palace
0 - 2

Kaptenen gör comeback mot Palace

Kaptenen gör comeback mot Palace

Bournemouth ställs mot Crystal Palace i kväll. Då är lagkaptenen Simon Francis tillbaka efter avstängning. – Vi har saknat vår kapten, han har varit i fin form under säsongen, säger tränaren Eddie Howe.

Simon Francis drog på sig ett rött kort i 3-3-matchen mot Arsenal i början av månaden. Han har därför tvingats se de tre senaste matcherna från läktaren.

Några dagar därpå kallades utlånade Nathan Aké tillbaka av Chelsea. Som en direkt följd har Eddie Howe tvingats möblera om en del i backlinjen och såväl Tyrone Mings som Marc Wilson har vikarierat i mittlåset. De tre senaste matcherna har laget släppt in åtta mål.

Howe är av förståeliga skäl nöjd över att Francis åter är tillgänglig för spel.

– Vi har saknat vår kapten. Han har varit i bra form under säsongen och det är glädjande att han är tillbaka i laget. Det ger oss fler alternativ i defensiven, säger Eddie Howe till Daily Echo.

På presskonferensen inför matchen mot Palace redogjorde han också för skadeläget i truppen och hoppas att ha samtliga spelare tillgängliga. Max Gradel väntas vara tillbaka efter att ha representerat Elfenbenskusten i afrikanska mästerskapen och kan ingå i kvällens trupp.

– Det ser ganska bra ut och vi har inga avbräck i nuläget, säger han.

Bournemouth har fått en tuff start på det nya året och står utan seger hittills under 2017, både liga- och cupspel inkluderat. Senast visade man däremot karaktär och hämtade upp underläge två gånger om mot Watford och fick med sig en poäng via 2-2.

Kvällens motståndare Crystal Palace kämpar i tabellens nedre skikt och befinner sig på nedflyttningsplats. De har en ynka seger på de 16 senaste ligamatcherna.

Simon Francis är fast besluten att förlänga Londonlagets dystra svit och lägger över pressen på Sam Allardyces mannar.

– Jag skulle säga att pressen är på dem eftersom de verkligen måste vinna. Samtidigt är det en viktig match för oss. Palace kämpar där nere och om vi vinner ökar avståndet ner till strecket. Vi går in till matchen med bra självförtroende och vet om att vi kan ta hem den, säger han till Daily Echo.

Joel Engström2017-01-31 08:30:00
Author

Fler artiklar om Bournemouth