Kepa glad att få bidra
Nollan intakt, när Chelsea besegrade Tottenham med 3-0 på bortaplan

Kepa glad att få bidra

Under Londonderbyt mot Tottenham, var det en förändring mellan stolparna för Thomas Tuchels Chelsea, men resultatet blev det samma i de två föregående matcherna - hållen nolla och tre poäng för de kungsblå

Då Edouard Mendy fanns på skadelistan och därmed missade derbyt mot Tottenham, fick Kepa Arrizabalaga åter förtroende; och den spanske målvakten stod för en stabil insats. Chelsea vann med 3-0 efter en urstark andra halvlek, där Thiago Silva, N'Golo Kanté och Toni Rudiger hittade nätet. Laget tog alla poäng på bortagräs, och Kepa var nöjd över att ha fått bidra till en viktig seger i Premier League.

"Jag är väldigt nöjd', sade Kepa då han mötte media efter matchen. 'Det var tre väldigt viktiga poäng för oss".

Det var ett Londonderby, så vi visste att det var en viktig match mot ett väldigt bra lag, så att vinna var fantastiskt och vi är alla väldigt nöjda. Vi gjorde ett mycket bättre jobb i andra halvlek jämfört med den första, men vi gjorde vad vi behövde för att vinna matchen och vi är glada över de tre poängen."

"Tränaren gjorde ändringar i halvtid, och jag tycker det visar hur bra vårt lag är. Vi har möjligheten att ändra på saker, byta in spelare, och spelet fungerar för oss. Det är väldigt viktigt, att alla spelare är redo. Vi har många matcher framför oss den här säsongen, i många turneringar, så det är viktigt att alla spelare är redo att hjälpa till för laget."


Spanjoren fick återigen ta plats mellan stolparna då Mendy inte var spelklar efter den skada han ådrog sig sent under matchen i Champions League, mot Zenit St Petersburg tidigare samma vecka. Kepa själv menade att återkomsten i elvan blev 'perfekt', med en hållen nolla och tre poäng.

"Jag var väldigt glad över att hjälpa laget. Det var ett tag sedan jag deltog i ligaspel, så jag var tacksam över möjligheten att hjälpa laget. Att komma in i startelvan inför en så stor match, ett Londonderby, och att sedan hålla nollan och vinna matchen - det är verkligen perfekt!"

"Edou och jag har en väldigt bra relation. Vi tränar tillsammans varje dag och stöttar varandra när den andre spelar. Man kunde se under Supercupen hur vi är mot varandra; han var en av de första att springa fram till mig efter straffläggningen, och givetvis firade vi tillsammans. Förhoppningsvis är han snart tillbaka i träning."

Emanuel Ålund 2021-09-20 23:10:00
Author

Fler artiklar om Chelsea