Stamford Bridge, 2021-08-11 21:00

Chelsea - Villarreal
7 - 6

Kepa och Mendy firar deras gemensamma succé!
Den ofta kritiserade Kepa bytte om till superhjälte och räddade 2 straffar när Chelsea vann UEFA Super cup.

Kepa och Mendy firar deras gemensamma succé!

En av dem stod för flertalet fina räddningar under en 2 timmar lång fotbollsmatch. Den andra av dem var straffhjälte med ett par riktigt fina räddningar när matchen mellan Chelsea och Villarreal skulle till att avgöras via straffar. UEFA Super cup 2021 var sannerligen en succé för Chelseas målvakter.

Kepa Arrizabalaga ersatte Edouard Mendy strax innan det var dags för straffavgörandet trots att Mendy under match stått för flertalet riktigt bra räddningar. När det väl var dags för straffarna så stod Kepa där och gjorde 2 fantastiska räddningar. 

”Det är inte direkt en vanlig situation. Jag var dock redo då jag visste att det var ett scenario som skulle kunna infinna sig. Jag försökte att vara redo både mentalt och psykiskt när det väl var dags för straffarna. Edou gjorde en riktigt bra match innan jag byttes in. Det var en tuff match mot ett bra lag. Vårt lag gjorde en riktigt bra insats och nu står vi lyckliga med vår vinst”, sa Kepa efter matchen.

Chelseas Mendy som har varit i klubben i knappt 1 år, med redan nu 2 vunna troféer var lyrisk efter matchen:

”Vi har jobbat hårt för denna framgång. Jag visste med erfarenhet från förra säsongen att om Kepa skulle bli inbytt så skulle det hjälpa laget, jag är så glad för hans skull. Detta är lagsamarbete, det är en framgång för laget. När du spelar för Chelsea så spelar du för att nå framgång och för att vinna titlar. Vi gjorde det tillsammans och är verkligen glada.”

Källa: Chelseafc.com
 

Erik Larholm@eriklarholm2021-08-12 15:02:16
Author

Fler artiklar om Chelsea