Kepa: ‘’Vi visste att det skulle bli tufft’’
Kan Kepa hjälpa laget ytterligare i jakten på första klubblags VM-titeln?

Kepa: ‘’Vi visste att det skulle bli tufft’’

Kepa Arrizabalaga var nöjd över att få spela sin roll i Chelseas semifinalseger över Al Hilal. Spanjoren anser att motståndarens kvalité inte var någon överraskning för Chelsea.

Chelsea tog en 1-0 seger i första matchen i Abu Dhabi mot det Saudiarabiska laget Al Hilal och bokade samtidigt en plats i finalen där brasilianska Palmeiras väntar. Vinner man finalen blir det första gången i klubbens historia som man får lyfta klubblags VM-pokalen.

Däremot krävdes det hårt arbete för segern över Al Hilal. Chelsea var det dominerande laget de första 60 minuterna, efter det började Al Hilal pressa på hårt i jakten på ett kvitteringsmål, vilket resulterade i att Kepa var nöjd över hur laget tog sig igenom den första utmaningen i klubblags-VM.


‘’Vi var väldigt nöjda.’’, säger Kepa. ‘’Det här var vårt mål, att vara i final på lördag. Vi mötte ett väldigt bra lag, vi lyckades vinna, trots att matchen var väldigt svår’’

Det krävdes några vassa räddningar av spanjoren under andra halvlek, först rusade han ut och räddade Moussa Maregas skott från nära håll, sedan slängde han sig för att rädda ett kraftigt skott av Mohamed Kanno.
 
Kepa var nöjd över att ha hjälpt laget att gå vidare med sin insats under en sådan intensiv matchperiod, när laget lyckades parera allt som motståndarna försökte skapa framför Al Hilal-anhängarna, samtidigt som man höll liv i jakten på en till pokal. 

Han förklarade också att det var en situation som Chelsea hade förväntat sig, med tanke på att Al Hilal är regerande mästare i asiatiska Champions League samt att de tog en imponerande seger med hela 6-1 över Al Jazira i förra rundan av klubblags-VM, trots att det var en välförtjänt seger för Chelsea.

‘’Jag anser att vi kontrollerade en stor del av matchen. Vi skapade mycket chanser men de är också ett mästarlag så det är naturligt att de också skapar chanser.’’

‘’Jag var nöjd över att kunna hjälpa laget, vi är alla nöjda över att vi är i final.’’


Laget lyckades ta en seger trots att Thomas Tuchel inte var på plats. Tysken hade inte möjlighet att närvara i varken helgens FA Cup-seger över Plymouth eller segern över Al Hilal, eftersom han testat positivt för Covid.

Däremot har han konstant varit i kontakt med laget och Kepa känner att laget har klarat sig väl ändå, trots att Tuchel varit borta.

‘’Självklart saknar vi honom. Förhoppningsvis kan han vara här för finalen men vi har även en fantastisk personal. De jobbar hårt med oss varje dag.’’

‘’Vi vet redan från förra säsongen hur vi arbetar med tränaren, hur han vill att vi förbereder oss inför matcher. Självklart saknar vi honom men samtidigt vet vi vad som måste göras.’’


Förberedelserna fortsätter i Abu Dhabi, nu riktas uppmärksamheten mot lördagens final där det krävs att man besegrar brasilianska Palmeiras för att vinna lagets första klubblags VM-titel. 

Källa: chelseafc.com

Thomas EngstrandThomasE-31@hotmail.comtengstra2022-02-10 20:15:03
Author

Fler artiklar om Chelsea