Klart med motstånd i CL

Klart med motstånd i CL

Lottningen till Champions League-åttondelen är klar. Liverpool ställs mot ett lurigt motstånd.

I dag lottades slutspelet av Champions League. Liverpool kommer att möta RB Leipzig med svenskbekante Emil Forsberg i laget. 

Liverpool vann som bekant sin grupp relativt komfortabelt, där Ajax, Atalanta och Midtjylland även slogs om slutspelsplatserna.

Nu väntar tyska RB Leipzig i ett dubbelmöte där Liverpool inleder på bortaplan, tack vare gruppsegern. Det första mötet kommer att spelas antingen 16-17 eller 23-24 februari. Returmötet på Anfield blir i mars på något av datumen 9-10 eller 16-17. 

RB Leipzig slutade tvåa i sin grupp där man bland annat spelade mot PSG och Manchester United. Tyskarna slog ut Man Utd i en direkt avgörande match och kommer att gå in i slutspelet med ett starkt självförtroende. 

Ligaspelet går även det bra för RB Leipzig, där man för närvarande ligger på delad andraplats tillsammans med Bayern Munchen och med endast en poäng upp till ledande Bayer Leverkusen.

Laget tränas av den unge Julian Nagelsmann, 33 som står för en offensivt inriktad fotboll så det kommer säkerligen att bli sevärda möten.

Det blev även många andra intressanta matcher som väntar i åttondelsfinalerna, bland annat ett stormöte mellan Barcelona och PSG. 

Här är matcherna i sin helhet: 

Borussia Mönchengladbach - Manchester City
Lazio - Bayern München
Atletico Madrid - Chelsea 
RB Leipzig - Liverpool FC
Porto - Juventus
FC Barcelona - Paris Saint-Germain
Sevilla - Borussia Dortmund
Atalanta - Real Madrid

 

Jacob Resarejacob.resare@svenskafans.com2020-12-14 14:10:15
Author

Fler artiklar om Liverpool