Klopp efter matchen

Trots att prestationen inte gjorde Jürgen Klopp lika nöjd som resultatet borta mot Tottenham ansåg han att ifall ett lag förtjänade att vinna var det Liverpool.

”Det är speciellt att vinna borta mot Tottenham och att matchen inte var avgjord efter 50-60 minuter var vårt eget fel. Ett lag förtjänade att vinna och det var vi.

Det var en väldigt intensiv match för oss. Du förväntar dig att de ska försvara sig djupt på den här arenan, men det var 4-6-0 i första halvlek. Om det hade varit lätt att vinna här skulle fler lag göra det.

Jag är överlyckligt för resultatet men vi måste prata om prestationen. Vi borde ha gjort fler mål – det är sanningen. Vi måste vara ärliga mot oss själva. Vi kunde ha gjort fler mål och vi hade behövt det, särskilt på en sådan här arena mot ett lag som Tottenham.

Vi vara nere för räkning mot slutet och de flöt framåt. Den perioden vi hade kostade rytm i spelet och i andra halvlek var en del av spelarna utmattade. Vi kämpade oss dock igenom det. Vi spelade superb fotboll inne i deras straffområde men du måste vara redo i 90-95 minuter. Det var vi men vi kan fortfarande göra bättre ifrån oss.”

Liverpool satte ett nytt rekord för bästa start på en säsong i Europas topp 5-ligor, något som Klopp var stolt över men inte tillskrev särskilt mycket värde i det långa loppet:

”Det är speciellt. Att vinna det antalet matcher, att ständigt vara redo att kämpa, det är vad killarna gör.

Enda problemet är att du inte får något för bästa säsongsstarten. Det enda vi är intresserade av är vad vi kan få till sommaren. Den här ligan är så stark och vi måste vara förberedda.

Vår ledning i ligan är egentligen inte intressant. Det ögonblick vi har så många poäng att ingen annan kan komma ikapp, det är då det blir intressant.”

Källa: Sky Sports

Mattias Hernermattias.herner@liverpoolsweden.se@liverpoolsweden2020-01-11 22:30:00