Klopp efter matchen

Efter en stark insats i andra halvlek lyckades Liverpool besegra Southampton med 2-0. Jürgen Klopp berömde sina spelares insats i andra halvlek, spelartruppens attityd och han passade även på att hylla bortalaget Southampton.

”Först och främst, jag måste verkligen säga, wow, Southampton – vilket lag det är. Jag har varit med länge och jag har aldrig sett ett lag göra en likadan helomvändning som de har gjort. När jag såg dem spela mot Chelsea för flera månader sedan var jag riktigt oroad. Så hur de har lyckas komma tillbaka är fantastiskt. Deras speluppbyggnad orsakar ständiga problem för oss och de tar vara på våra misstag i första halvlek. Deras försvarsspel är riktigt bra och deras kontringsspel är fantastiskt.

Vi har en del problem i första halvlek eftersom vi förlorar bollen i fel lägen. Vi var tvungna att ändra två eller tre saker inför andra halvlek. Det viktigaste var att vi började inolvera Fabinho mer i spelet. Efter det började vi spela bättre. Det var såklart en situation när Southampton ville ha en straff. Jag såg inte situationen, men efter det hade vi en fantastiskt kontringsattack och Oxlade gjorde ett fantastiskt mål. Men jag gillade vår insats i andra halvlek redan innan vårt första mål. Vi spelade mycket mer avslappnat, vi använde Fabinho bättre, med honom i sin rätta position blev alla mittfältare bättre. Vi använde våra ytterbackar bättre och tog klokare beslut. Det var en mycket bättre prestation från oss i andra halvlek och det räckte för att vinna matchen.

Grabbarnas attityd och starka mentalitet var återigen det som möjliggjorde att vi kunde vinna denna matchen. Grabbarnas insats idag var sensationell, alla gav sitt allt och lite till. Det gör denna gruppen speciell. Vi ville inte ha en 22-poängsskillnad till de andra lagen idag, vi ville ha 73 poäng efter dagens match. Och det är det vi har, så för stunden är allting bra.”

Carl Andreassoncarl.andreasson@liverpoolsweden.seTwitter: @Candreasson_2020-02-02 11:01:00