Klopp efter matchen

Klopp efter matchen

Efter 1-0-segern borta mot Norwich City pratade Jürgen Klopp om hur laget behövde första halvlek för att lära sig hantera vindförhållandena och att bli bättre på att vinna andrabollarna.

När Liverpool besökte Norwich City förraförra gången slutade det med en niomålsholmgång och ett stopptidsavgörande i minut 95 av Adam Lallana. Den här gången kunde ett mognare och mer kontrollerat Liverpool checka ut en målsnål 1-0-vinst även om spänningen precis som 2016 levde ända tills domaren blåste av.

Jürgen Klopp sammanfattade matchen så här för liverpoolfc.com:

”Det är lätt att prata om vinden och det där, men det är något spelarna på planen måste hantera. Helt klart spelade vi tre-fyra långbollar för många. Formationen var inte förberedd för detta så vi fanns inte på plats på andrabollarna. Vi upplevde inte att vi kunde hitta fram med bollar genom de smala utrymmena och det berodde på vinden.

Positioneringen var inte heller exakt som den skulle ha varit. Till exempel var det uppenbart att Trent låg för djupt och brett i stället för högt och brett. Vi justerade det och Cantwell hängde på nästan som vid man-man-markering.

Vårt mittfält överraskades av långbollar från våra mittbackar och hann inte trycka upp tillräckligt snabbt, vilket innebar att vi inte vann andrabollarna. Du behöver vänja dig vid de omständigheterna och efter fyrtio minuter visste vi hur det kändes. Det innebar mer information för oss i halvtid och att vi kunde förbättra oss och andra halvlek var tydligt bättre.

Det uppstod så många kontringslägen när vi vann tillbaka bollen, satte dem under press, behöll pressen och så gjorde vi ett underbart mål.

Det hjälper när du har sådan kvalitet på bänken att sätta in. Sadio kunde ha startat, men jag ville ha en öppning för tisdagen. Jag tänker inte alltför ofta och mycket på kommande matcher, men när du har två spelare tillbaka från skada, som Sadio och Fabinho, förväntar du dig inte att de ska spela två matcher.
Kan spela, ja, om de måste, men inte att de borde spela. Kvaliteten hos det övriga laget är för hög för att du ska stressa tillbaka någon.”

Mattias Hernermattias.herner@liverpoolsweden.se@liverpoolsweden2020-02-16 11:42:55
Author

Fler artiklar om Liverpool