Klopp efter matchen

Klopp efter matchen

Liverpool vände och vann när förlusttrenden bröts mot AFC Bournemouth på Anfield. Ett resultat som glädjer Jürgen Klopp.

Nedan följer en summering av Jürgen Klopps citat efter matchen. 

Klopp om hans känslor efter slutvisslan…

”Jag var på bra humör, om man kan säga så. Jag var nöjd med resultatet, de tre poängen och prestationen då jag visste att det skulle bli tufft. Jag tycker att domarens beslut kring målen gjorde det ännu svårare för oss. Vi ville kämpa tillbaka inför matchen och fick göra det i dubbel bemärkelse. Sättet vi spelade på vid underläge 1-0 var exceptionellt. Jag älskade killarnas reaktion idag.”

”Vi kämpade hårt, spelade en bra fotboll, anfallarna spelade väldigt bra tillsammans och länkade upp väl. Vi kontrollerade matchen i den andra halvleken. Men den största chansen i den andra halvleken var Frasers chans. Millie, räddade oss, det hjälpte otroligt mycket. Attityden var tillbaka, reaktionerna på smällarna - mycket bra. Så efter slutsignalen var jag väldigt nöjd.”


Om insikten att nio poäng är allt som krävs för att säkra ligatiteln…

”Vi kommer inte att sväva iväg i våra tankar på bucklan. Det finns ingenting som är bra med att förlora fotbollsmatcher men det gör dig i alla fall medveten om hur speciellt det är att vinna fotbollsmatcher. Du uppskattar det mycket mer. Om vi blir mästare - om - kommer det att kännas speciellt. Dagens match var väldigt viktig för att det ska kunna hända. Nu har vi tre eller fyra dagar på oss att förbereda oss för ännu en tuff match på en underbar stadion med en fantastisk publik. Jag tror att det här supportrarnas bästa 12.30-insats sedan jag kom hit, jag älskade det.”

Om James Milners insats till vänster i backlinjen…

”Att ha både Millie och Hendo borta samtidigt från både planen och omklädningsrummet är verkligen inte bra på grund av jobbet de lägger in. Så jag är mer än glad för Mille för den där situationen. Supermatch. Han har berättat för hela världen att han inte gillar den positionen men nu verkar han tycka om den lite då och då. Han var väldigt bra och viktig för oss så allt bra.”

Om huruvida Liverpool har ändrat på någonting de senaste två säsongerna för att bli jämnare i sina prestationer…

”Det är lite roligt att du tar upp det för vi har knappast varit jämna de senaste två veckorna. Nej, inga hemligheter bara hårt arbete. Det är vad jag älskar med killarna, att de var redo att jobba väldigt hårt idag. Vi säger ofta att vi vill vara så framgångsrika som möjligt. Ingen vet exakt var vår gräns går. Det är omöjligt att alltid vara bästa men det ska vara möjligt att alltid ge det andra laget en riktig match. Det är något killarna gör ofta och det är därför vi har vunnit så många matcher.”

Källa: liverpoolfc.com

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2020-03-08 11:13:44
Author

Fler artiklar om Liverpool