Klopp efter matchen

Klopp efter matchen

Målchanserna till trots räckte inte ansträngningen till för tre poäng när Burnley stod upp, aldrig slutade springa och till slut fick in en sen kvittering att fortsätta kämpa för. Poängtappet var det första på Anfield i år, och längre bak än så det första sedan Leicester knep en poäng på Anfield i titeljakten tidigt under 2019. Tränare Jürgen Klopps reaktioner på slutsignalen vittnade om en viss irritation.

Det var hela tiden Liverpools match, 1-0 är förvisso en skör ledning för alla lag men chanserna för bortalaget var så gott som obefintliga och stolpträffarna och avsluten inifrån straffområdet duggade tätt mot gästernas storspelande målvakt Nick Pope. Andrew Robertson satte 1-0 för mästarna efter en dryg halvtimme efter fin serv av Fabinho. Övertaget som genererat ledningsmålet bestod genom varierande intensitet, Burnley visade stundtals upp offensiva intentioner men chanserna föll allt jämt åt ett håll. Det som däremot kännetecknar Burnley och Sean Dyche är att de alltid hänger kvar i matchen, varför en frispark strax ovanför mittlinjen i matchminut 69' är en väg tillbaka in i matchen för dem.

Långt slagen, tung mittback vinner ner bollen, beslutsam anfallare skjuter på andrabollen. Normalt sett när Liverpool hamnat i den typen av motgång i en match, en kvittering med 20 minuter kvar att spela, har segern ändå bergats och det bristande fokus som skapade situationen från första början har hamnat i skymundan. Men när Nick Pope och Burnley stod emot hela vägen in till slutsignalen var det istället hög tid att konstatera att den sanslöst långa rad av hemmasegrar hade brutits. 

Straffsituationer har diskuterats varmt den senaste veckan, Premier League gick officiellt ut och bad om ursäkt för tre felbeslut i omgång 34 till exempel, och många Liverpool-supportrar var lika irriterade på VAR igår. Föga förvånande efter ett sämre resultat, men nog fanns det skäl för VAR att granska fällningen av Andrew Robertson på straffområdeslinjen cirka tio minuter från slutet. Irritationen satt inte bara kvar i supportrar när visslan gick av i 94:e, framme vid domaren - förutom Robertson själv - var tränare Klopp. Hans irritation gick igenom TV-rutan och eftersom en själv kände den gick den att relatera till. Efter matchen på presskonferensen fick vi se en smått irriterad Klopp som svarade journalisterna såhär:

Om insatsen och motståndet
"Det var en bra insats i flera avseenden. Det var också flera moment där det var som om det var Liverpool mot Nick Pope. Det är en stor utmaning att skapa mot ett så välorganiserat lag med så bra attityd som Burnley. Vi skapar ändå superchanser, men det var alltid en kille som förhindrade oss från att göra mål och det var Nick Pope.

Ställningen lämnade också dörren öppen för Burnley. Det var tydligt att de satsade på hörnorna där de hade Ali under stor press från tre eller fyra spelare och likaså frisparkar utöver det, inte alltför många, men det var tydligt att de ville åt de situationerna och där var de ett hot. 

Men vi spelade riktigt bra. Vi borde ha gjort fler mål men gjorde inte det. Jag är nöjd med insatsen i 80 minuter eftersom det var en av våra bästa matcher mot Burnley men vi gjorde inte mål och därför fick vi bara en poäng. Det känns som vi förlorade även om jag vet att vi inte gjorde det.
"

Om domarinsatsen
"Jag pratade med dem om målvaktssituationen. 'Hur kan ni tillåta att de konstant har tre spelare som blockerar målvakten?' Det är inte som det borde vara. För domarna var det inte någon förseelse och de blåste inte. Det hade dock ingen inverkan på resultatet, vilket jag insåg senare."

Om Roberto Firminos måltorka på Anfield
"[Firminos målgörande på Anfield] kan inte bli ett psykologiskt problem för idag spelade han en fantastisk match och vi kommer inte att döma honom. Så jag hoppas inte han läser era tidningar ifall ni tänkt skriva en artikel om det. Vi tänker inte på det, det är inte viktigt. Vi behöver Bobby för andra ändamål, vi behöver honom i exakt de ytorna han befann sig i idag. Vi behöver honom som länk till alltihop och vi skapar chanser tack vare honom. Han kommer att göra mål och det är absolut ingen tvekan om den saken. Vi oroar oss inte över det och han spelade fantastiskt idag."
 

Ludvig Lundqvistludvig.lundqvist@liverpoolsweden.se@lundqvistludvig2020-07-12 09:45:00
Author

Fler artiklar om Liverpool