Klopp förbereder för Manchester United - positiva skadebesked och bättre intensitet

Klopp förbereder för Manchester United - positiva skadebesked och bättre intensitet

Tre viktiga pjäser i centrallinjen förväntas återuppta full träning den här veckan när laget laddar för rivalmötet med Manchester United på söndag. Jürgen Klopp ska också säkerställa att laget når en högre intensitet än mot Tottenham.

Joël Matip, Dejan Lovren och Fabinho radar nu upp sig för att återvända från skada och förstärka Liverpools centrallinje. De senaste uppgifterna från Melwood säger att alla tre förväntas återvända till full träning under veckan.

”Jag väntar tills jag får besked om att de får lov att träna för fullt igen”, säger Jürgen Klopp som är smart nog att lyssna på klubbläkarna.

”Det ser ut som att Joël kommer att delta i dag tisdag och att Fabinho ansluter en dag senare, jag är inte säker. Dejan kanske också kan vara med i dag.

Det betyder mycket och hjälper oss självklart en massa, men vi får se hur det ser ut. Den här veckan är väldigt viktig. Alla vet hur stor matchen mot Manchester United är och vi vet vad alla förväntar sig av oss i den matchen. Det blir ett stort test.”


Efter två matcher i veckan under en tid hade Liverpool en veckas speluppehåll inför matchen mot Tottenham och det kan vara en faktor som bidrog till att Liverpool inte nådde upp till tidigare nivå i mötena med toppmotstånd.

”Resultatet gjorde mig väldigt glad, men det fanns delar av prestationen vi kan förbättra.

Vi måste försäkra oss om att vi lär oss med en gång och det kommer vi göra. Den här gången brast det inte i intensiteten utan i själva matchfrekvensen. Jag vet att folk skyller på olika saker, men den här gången var det frekvensen.

Vi har blivit vana vid att spela var tredje dag och nu hade några av spelarna en paus på nio dagar. Ja, vi tränar, men det är inte samma intensitet som under match och det är inget som vi strävar efter."


Källa: liverpoolfc.com

Mattias Hernermattias.herner@liverpoolsweden.se@liverpoolsweden2020-01-14 19:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool