Klopps ord om nittonde ligabucklan: "Helt överväldigad"

Klopps ord om nittonde ligabucklan: "Helt överväldigad"

Han har under sina fem år i klubben gjort Liverpool till både Europa- och världsmästare. Men kanske är faktumet att han just tagit Reds tillbaka upp på den engelska fotbollstronen det som han håller allra högst. Här är Jürgen Klopps ord efter att hans Liverpool säkrat klubbens första ligatitel sedan 1990.

“Jag finner inga ord, det är otroligt,” sade Jürgen Klopp till Sky Sports kort efter slutvisslan på Stamford Bridge. “Att få krönas till mästare med den här klubben, med vetskapen om hur mycket Kenny (Dalglish) har stöttat oss, det här är för dig också, Kenny. Du fick vänta 30 år.”

“Det här är för Stevie (Gerrard), som fått vänta länge. Det är enkelt för mig att motivera spelarna med historiens vingslag i ryggen. Det var spänt att titta på City-matchen.”

“Jag ville inte låta mig ryckas med, egentligen. Men sedan tittar du och du rycks med och du hoppas och sedan Chelsea med deras stora chanser med straffen och allt det.”

“Det är en hyfsad bedrift av mina spelare, det som de gjort de senaste två åren har varit exceptionellt. Det är ren glädje att coacha dem. Helt ärligt så har jag inte väntat på det här i 30 år, vi har inte haft chansen förrän först i fjol.”

 “Det här var vår andra chans. Så det är en bedrift. Det känns som en lättnat efter det tre månader långa uppehållet. Ingen visste hur säsongen skulle fortgå och i vilket skick man skulle komma tillbaka i.”

 “Varje Premier League-match är svår. Så jag är väldigt glad. Gårdagens match gav mig en 100%-ig trygghet i att vi skulle klara oss bra. Det gav supportrarna rätt känsla och till dem kan jag bara säga att det här är tillägnat er. Det här är för er. Otroligt.”

“Jag hoppas ni stannar hemma och kanske går ut på tomten om ni vill. Men inte mer. Fira det, allt finns här (hjärtat) och här (i huvudet) och det är ett privilegium att få göra det för är, det kan jag säga.”

“Vad kan jag säga, det är ett otroligt ögonblick. Min tränarstab, jag kunde inte vara stoltare över vad de åstadkommit under de senaste åren. Det har varit en spännande resa från dag ett och det är inte över än.”

“Laget är på nedervåningen (på hotellet), vi tittade såklart på matchen tillsammans, vi kommer att njuta av detta ikväll. Det är mer än vad jag kunnat drömma om. 

“Vi ville att killarna skulle få uppleva detta tillsammans. Vi var tillsammans för matchen igår och var tvungna att ta in på hotell för återhämtning och så vidare.”

“Det är väldigt viktigt. Vi behöver bilder från det här för att dela med supportrarna. Tiden kommer då vi kan återförenas med supportrarna och njuta ordentligt men för ikväll gjorde vi det bästa vi kunde av situationen.”

“Det ger oss styrka. Atmosfären i och utanför klubben, intensitetsnivån, hur alla lever för fotbollen i den här klubben.”

“De är alla vinnare utan att ha gjort det femton gånger tidigare. Nu är de alla samlade, och vi kan börja vinna saker tillsammans.”

”Det är så otroligt svårt att lyckas men med jämnhet är det möjligt och det driver oss. Vi visste att vi gjorde en jättebra säsong för tre år sedan men vi slutade fyra och det stod klart att vi saknade en jämnhet.”

“Du kan inte bara trycka på en knapp och be om det utan killarna skapade en sådan kultur, du måste jobba på det och övertyga alla om att det är rätt väg och det gjorde vi, tillsammans. Men, givetvis, måste du hjälpa till med ett par ord då och då.”

“Det är ett stort ögonblick och jag finner inga ord, för att vara ärlig. Det är så stort, jag är helt överväldigad. Jag trodde aldrig att det skulle kännas så här stort. Ursäkta mig min herre, ha det bra.”



Källor: Liverpool Echo, Sky Sports

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2020-06-26 01:59:00
Author

Fler artiklar om Liverpool