Kommer Liverpool och Edwards gå skilda vägar?

Kommer Liverpool och Edwards gå skilda vägar?

David Ornstein släppte idag bomben att Liverpools ”guldgosse” vid förhandlingsbordet, Michael Edwards, ser ut att kunna lämna nästa sommar då hans kontrakt löper ut. Med bara en dag kvar av transferfönstret hade nog de flesta supportrar hoppats på ett eller två nyförvärv, istället för att potentiellt tappa en viktig kugge i maskineriet.


Liverpools “transfersommar” har varit speciell. Ibrahima Konate har anslutit och flertalet tongivande spelare har förlängt sina kontrakt. Ändå är känslan från supportrarna att mer hade behövts göras. Detta då många anser att truppen inte är tillräckligt bred ännu, framförallt bakom Mohamed Salah, Sadio Mané och Roberto Firmino.

Visst Diogo Jota finns men när man lät Xherdan Shaqiri lämna var det nog inte bara jag som nästan hade räknat in att minst en offensiv värvning skulle göras. Nu finns det ju som sagt tid(väldigt lite som tidigare nämnt) för att eventuellt bredda truppen något.
 
Lägg till i detta att efter förra säsongen är formen på både Mané och Firmino diskutabel och frågan många ställer sig är om de har passerat sin “peak”. Sen bakom dem är Divock Origi som tyvärr inte gjort någon speciellt glad på ett rätt långt tag.

Men det som gör mig mer orolig än för bara denna säsong är ju potentialen i att det har skurit sig med Edwards. Att Edwards, Klopp & co har gjort ett antal fantastiska värvningar är inte en hemlighet för någon. Om nu en av männen bakom Liverpools väldigt lyckade transferstrategi försvinner, vad händer då?

För mig är också frågan varför Edwards skulle vilja lämna. Det har rapporterats om att det nya kontraktet han erbjudits inte matchar hans förväntningar, men jag undrar om det kan vara så att han och ledningen inte har samma ambitioner. Även om detta självklart bara är en teori tycker jag det rimmar rätt bra med varför det har varit en så pass lugn sommar för Liverpool i jämförelse med övriga topplag i Premier League. 

Även om ingenting är ristat i sten undrar jag hur ni andra supportrar resonerar.Vad blir vikten av att Edwards potentiellt lämnar men också varför han eventuellt skulle välja att göra det?

Rasmus Hjortling Olofsson2021-08-30 22:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool