Kovacic är tillbaka i träning

Kovacic är tillbaka i träning

Nu är äntligen Mateo Kovacic tillbaka och han tränar återigen med a-laget. Efter en tids skadefrånvaro är nu kroaten redo för att kämpa sig in i laget igen.

I en intervju med Chelseas officiella hemsida berättar Kovacic om hans glädje att äntligen vara tillbaka i träning.

”Det är skönt att vara tillbaka efter två veckors frånvaro. Det är tufft men det är roligt att vara med laget igen. Det var jobbigt att vara borta men skadan gjorde även att jag ville utvecklas ännu mer. Jag har bland annat kört extra pass i gymmet och nu känner jag mig redo att starta igång igen.”

En sak som är säker är att Kovacic inte gillar att se laget från sidan av planen.

”Jag är väldigt nervös och hatar att vara utanför planen. Men jag försöker att stötta laget i både bra och sämre stunder. Det är viktigt att alla är delaktig och agerar i grupp vilket vi har gjort de senaste åren.”

Kovacic är positiv till den nuvarande truppen och är glad över de nya tillskotten till laget.

”Jag tycker vi ser starka ut och det visade vi i matchen mot Tottenham.”

Kroaten berättar även i intervjun att Premier League är en svår liga och det gäller att hålla fokuset för att nå resultat.

”Det är den tuffaste ligan i hela världen. Varje lag blir starkare och starkare men vi är redo att kämpa för att uppnå våra mål. Vi tappade några viktiga spelare under sommaren men samtidigt har det tillkommit duktiga spelare till laget. Vi ska försöka att vinna varje titel.”

Snart nalkas det VM och Kovacic är bekymrad över det täta spelschemat.

”Schemat är galet på grund av VM. Det är match var tredje eller fjärde dag. Vi måste vara i form och försöka undvika skador.”

Kovacic har varit borta från spel eftersom han har brottats med knäproblem sedan starten av försäsongen.

Källa. Chelseafc.com
 

Linus SjöströmLinussjostrom992022-08-25 22:34:52
Author

Fler artiklar om Chelsea