Krönika: Fernando Torres - en legendar eller svikare?

Krönika: Fernando Torres - en legendar eller svikare?

I slutet av januari, år 2011 lämnade han klubben för Chelsea. Idag figurerar Fernando Torres fortfarande i Liverpoolsammanhang. Är det rimligt?

“His Armband proved he was a red, Torres! Torres! You'll Never Walk Alone it said, Torres! Torres! We bought the lad from sunny Spain, He gets the ball he scores again, Fernando Torres! Liverpool's number nine!”

Texten är välbekant. Under flera säsonger ekade sången från The Kop varje gång nummer nio sparkade in en boll för hemmalaget. Och vilken spelare han var, Fernando Torres. Ändå fick sagan ett olyckligt slut.

Den 31 januari 2011 stod han och höll upp rivalen Chelseas tröja. En leende Torres verkade nöjd över sitt nya klubbval, men han har senare berättat att det var en svår tid, även för honom.
   Övergången till Chelsea sved, dels för att Liverpool förlorade en av sina bästa spelare, men även en av sina största ikoner.
   Ilskan var stor. Hans tröja brändes utanför Anfield och banderoller på bortamatchen mot Chelsea förmedlade tydligt vad Liverpoolfansen ansåg om honom. 
   Men den största känslan av alla var sorgen. Fernando Torres hade blivit en del av Liverpool. Övergången kändes som en skilsmässa där båda parterna egentligen innerst inne visste att de hör ihop.

I början av veckan publicerade Fernando Torres en bild på sina sociala medier där han står framför Liverpools klubbmärke vid den gamla träningsanläggningen Melwood.
   Ansvariga för sociala medier hos Liverpool var inte sena med att vidarebefordra bilden. Det är inte första gången Torres figurerar i Liverpoolsammanhang. På sociala medier förekommer ofta videoklipp och bilder på spanjoren. Han har även deltagit i välgörenhetsmatcher.

Fernando Torres är förlåten. Det är rimligt. Han lämnande under en period när klubben inte mådde bra. Dessutom hävdar han att ledningen uppmuntrade honom att skriva på för Chelsea.
   Men faktum kvarstår. Han lämnade för en rival. Han svek klubben i ett utsatt läge. Visst, han kan förlåtas, men ska han behandlas som en legendar?

Svar nej. Liverpool FC är en för stor klubb för att hylla spelare som svikit klubben. Det finns många andra spelare att framhäva. Ge oss bilder och klipp på Steven Gerrard och Jamie Carragher varenda veckodag. Den förstnämnda som för övrigt var på väg att lämna för Chelsea inför säsongen 05/06, men som stannade i klubben.

Gerrard är en legendar. Fernando Torres bör ej betraktas som en sådan.

Krönikan är skribentens egna åsikter.


                                                                                                                                       
 

Carl Andreassoncarl.andreasson@liverpoolsweden.seTwitter: @Candreasson_2020-11-11 17:30:00
Author

Fler artiklar om Liverpool