Krönika: Lita på Klopp

Krönika: Lita på Klopp

Nio poäng på de senaste tio ligamatcherna har satt punkt för Liverpools titelambitioner och nu är även Champions League-platsen under hot. Formen är usel, självförtroendet kört i botten och skadelistan precis lika lång som tidigare. Men det finns ingen kortsiktig lösning. Lita på Klopp.

— Jag kan inte tro det, men ja. 

Det var en uppgiven Jürgen Klopp som officiellt gav upp drömmen om en tjugonde ligatitel på presskonferensen efter gårdagens 1-3-förlust borta mot Leicester City. Förlusten var Liverpools tredje raka och kom återigen efter ett kollektivt sammanbrott som effekt av ett individuellt misstag. 

Efter matchen började sociala medier fyllas av lösryckta rykten (som såvitt jag vet ingen etablerad journalist ännu har kommenterat) att tysken är påväg att lämna Merseyside. Irländska bettingsajten Paddy Powers odds på Klopp att lämna sin post sjönk och undertecknads Twitterflöde översvämmades av ömsom oroliga, närapå panikartade, supporterinlägg ömsom farvälpräglade hyllningar till managern. 

Jag vill understryka att det rör sig om just rykten, och inte särskilt underbyggda sådana. Vi ska ta dem med en stor skopa salt samtidigt som jag tycker det är viktigt att uppmärksamma att de faktiskt florerar och att de har startat en diskussion om Klopps framtid i Liverpool. Att de röda skulle göra rätt i att bryta med honom på samma sätt som man på så många andra plan redan har brutit med resten av den här säsongen. 

Jag kan inte komma på en dummare lösning på Liverpools problem just nu. 

Lita på Klopp. 

Att riva upp allt klubben har byggt upp under de senaste fem åren. All den glädje, lycka och entusiasm han skänkt en halv stad. Arvet han fört vidare och präntat in i väggarna nere i Anfields katakomber. Relationen till supportrarna. “Form är temporär, klass är permanent”. Liverpool är inne i en svacka och lösningen sitter inte i nästa tränarrekrytering. 

Lita på Klopp. 

Lita på mannen som gav oss 4-3 mot Borussia Dortmund och hopp om en ljusare framtid. Som gav oss 0-3 till 4-3 mot Barcelona och klubbens sjätte Europacuptitel. Som förlorade titeln på 97 poäng bara för att ta 99 året därefter och sätta punkt för en trettio år lång väntan. 

Lita på projektet, lita på Klopp. 

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2021-02-14 10:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool