Kvitter i Norwich - Talangen Ryan Bennett klar
Mittbackstalangen från Peterborough, Ryan Bennett, är klar för Norwich 3,5 år framöver

Kvitter i Norwich - Talangen Ryan Bennett klar

I korta drag sammafattas och presenteras här aktuella tranfer- och klubbhändelser för Norwich City FC.

(Skrift i grönt är uppdaterade nyheter)
<> <> <>

120201 - Den unga och talangfulla mittbacken Ryan Bennett, 22 år, blev sent igår kväll klar för Norwich. I januarifönstrets elfte timme kom Peterborough United och Norwich överens om den för Peterborough's del rekorderliga och hemliga övergångssumman. Ryan skrev på ett kontrakt över 3,5 år men installerar sig inte på Colney förens 1 mars då han stannar i Peterborough på lån hela februari. Managern Paul Lambert fortsätter alltså sin filosofi med att värva ungt, talangfullt och formbart.
Ryan kommer ursprungligen från Ipswich Town's ungdomsakademi men värvades 16 år gammal till Grimsby Town, då i League 2. I Grimsby's tröja blev det under tre säsongen 103 matcher innan han i oktober 2009 gick till Peterborough på ett tre månaders lån som sedemera övergick till en permanent övergång där summan låg i regionen £500.000 plus klausuler. I Peterborough har karriären och utvecklingen tagit fart ytterliggare. Trots sin unga ålder är Ryan en nyckelspelare i The Posh och det har ofta cirkulerat rykten om att flera stora klubbar riktat blickarna mot den talangfulla ynglingen på London Road. Exempelvis har Sir Alex Ferguson visat stort intresse för Bennett enligt Sir Alex son Darren Ferguson, manager i The Posh. Under hösten har Ryan vid två tillfällen kallats till englands U-21 landslagssamlingar och den 10:e oktober gjorde han sin U-21-landslagsdebut mot Norges dito.
Övergångssumman är icke känd men officiellt Peterborough's största genom tiderna. Anfallaren Craig Mackail-Smith såldes i somras till Brighton för £2,5m och därmed lär Norwich enligt massmedias spekulationer fått betala omkring £3m för Bennett.


<> <> <>

120201 - Unga talangen Tom Adeyemi, 20 år, stannar i Oldham Athletic fram till 10:e mars. Mittfältaren har som bekant tillbringat hela denna säsong utlånad till Oldham och lånet förlängs alltså ytterliggare. Tom har figurerat mycket och gjort avtryck i Latics hela säsongen där lagets manager Paul Dickov är mycket nöjd med Norwich-lånet.

<> <> <> 

120201 - Anfallaren Chris Martin förlänger sin låneperiod hos Championshipklubben Crystal Palace ytterliggare. Den 23-åriga Norwich-fostrade Chrissy stannar på Selhurst Park säsongen ut. Fram till nu har det blivit 12 matcher och 3 mål totalt för Chris i The Eagles tröja. Det senaste målet gjorde han så sent som igår kväll då han i 64' satte en straff i den oavgjorda matchen mot Brighton.


<> <> <>

120125 - Den unga egenfostrade mittfältaren Korey Smith, 21 år, kommer att tillbringa den närmsta månaden på lån i Championship-klubben Barnsley FC. Korey är tillbaka från en skada och behöver både matchträning och en nytändning i karriären. Korey är en talang som var mycket delaktig i Norwich avancemang från League-1 säsongen 09/10 då han spelade 37 ligamatcher och gjorde 4 mål. I Championship förra säsongen blev det 28 ligamatcher medan denna säsong till stor del varit förstörd av skador. Vi hoppas på en nytändning för Korey's del i Barnsley.

<> <> <>

120125 - Reservlagsmatchen mot Chelsea igår kväll slutade 3-3 inför 3138 åskådare på Carrow Road. Den comebackande trion Marc Tierney, Elliot Ward och James Vaughan gjorde efterlängtade matchminuter efter skador. Anfallaren och sommarnyförvärvet James Vaughan, som varit borta med en knäskada som han ådrog sig den 26/9, gjorde störst avtryck i sin comeback. James spelade 61 minuter, gjorde ett mål och var i övrigt riktig pigg. Elliott Ward spelade även han 61 minuter medans Marc Tierney spelade 71. Övriga målskyttar för Norwich var Richard Brindley och inhoppande 17-åringen Jamar Loza.

<> <> <> 

120124 - Trevliga nyheter. I kvällens reservlagsmatch mot Chelsea gör samtliga i den tidigare skadade trion Marc Tierney, Elliott Ward och James Vaughan comeback. Samtliga spelar från start.

<> <> <>

120124 - Jonathan Howson, 23 år, är nu officiellt helt klar för Norwich. Den Leeds-fostrade lagkaptenen lämnar Leeds med ett utgående kontrakt och har skrivit på ett 3,5 år långt kontrakt med Norwich. Howson presenterades med tröjnummer 24 och övergångssumman är undisclosed fee, det vill säga icke känd. Just nu återhämtar sig Howson från en knäskada men är på gång enligt klubben.

<> <> <>

120118 - Norwich kontraktsförhandlar med Championshipklubben Leeds United's viktiga lagkapten och mittfältare Jonathan Howson efter att man fått ett övergångsbud accepterat av Leeds. Howson, 23 år, sitter med ett utgående kontrakt och har det senaste året inte accepterat en förlängning av kontraktet på Elland Road trots Leeds försök till detta. Den tidigare engelska U-21 landslagsmannen har denna säsong hunnit spelat 19 ligamatcher och gjort ett mål. Totalt har den Leeds-fostrade Howson spelat 162 ligamatcher och gjort 25 ligamål för moderklubben och den aktuella transfersumman ryktas ligga på runt £500.000-1m. Denna eventuella värvningen känns, som så många tidigare Lambert-värvningar, som en riktigt bra affär.

<> <> <>

120118 - Backen Ritchie De Laet, 23 år, återvänder till Manchester United efter att Norwich avbrutit det säsongslånga lånekontraktet i förtid. Belgaren han bara med 6 ligamatcher i den gula tröjan men har samtidigt dragits med skador den senaste tiden. Skador i kombination med ett alltför ofta tveksamt backspel gör att Norwich handling är hur förståelig som helst.

<> <> <>

120112 - Högerbacken och den klubbfostrade talangen George Francomb, 20 år, har skrivt på ett lånekontrakt med det skotska Premier League-laget Hibernian FC. Lånekontraktet sträcker sig säsongen ut. I Norwich tröja har det genom åren blivit totalt 3 matcher för George och karriären innefattar även ett lånespel, under en del av säsongen 10/11, hos Barnet FC där det blev 15 matcher.

<> <> <>

120112 - Norwich U18 blev igår utslaget av Chelsea's dito i fjärde rundan av FA Youth Cup. Matchen var oavgjord, 0-0, efter såväl full tid som förlängning. Chelsea drog längsta strået i straffläggningen och vann denna med 4-2. Hela 1099 supportrar, och förmodade scouter, hade letat sig till Carrow Road där de bland annat fick se Chelseas unga £6m-värvning från brasilianska Sao Paulo, supertalangen Lucas Piazón, 18 år. Vi noterar att denna Piazón alltså var mer än dubbelt så dyr än vad samtliga i Norwich A-trupp var när de individuellt köptes in.

<> <> <> 

120109 – Oli Johnson, 24 år, och Norwich har gått skilda vägar då kontraktet har rivits efter båda parters överenskommelse. På de två åren anfallaren varit i klubben, Oli värvades från Stockport County januari 2010, blev det totalt 23 matcher och 4 mål.

<> <> <>

120108 - Mittfältaren Tom Adeyemi förlänger sin låneperiod hos League 1-laget Oldham Athletic fram till den 31 januari. Den 20 år unga Tom som varit i Oldham på lån sedan säsongsstarten har spelat totalt 24 matcher denna säsong och gjort det bra. Adeyemi var rubrikernas man under helgen då han blev utsatt för rasistiska glåpord av publik på Anfield i FA-cupmatchen mellan Liverpool och Oldham. Sorgligt var ordet!

<> <> <>

120105 – Chris Martin förlänger lånetiden hos Crystal Palace med en extra månad. Anfallaren stannar till 4:e februari i Londonklubben som jagar en play off-plats i Championship. Fram till nu har 23-åriga Chris spelat 8 ligamatcher, 4 från start, och gjort ett mål för The Eagles.

<> <> <>

120104 – Paul Lambert vill som bekant värva Tottenham-inlånade Kyle Naughton på permanent basis och har inlett diskussioner med Harry Redknapp och Tottenham. Priset för att lösa Kyle är dock enligt uppgifter väldigt högt, då högerbacken gjort ett mycket starkt första halvår hos just Norwich. Tottenham utnyttjar alltså att Naughton gjort det bra i Norwich, i förhandlingarna med Norwich.    

<> <> <>

120101 – Enligt flera engelska tidningar är Paul Lambert på jakt efter Nottingham Forest’s högerback Chris Gunter, 22. Två Norwich-bud på den walesiska landslagsbacken ska redan ha blivit nekade av Forest som avvaktar läget då ryktet säger att flera klubbar har det tidigare Tottenham-löftet Gunter på radarn.

<> <> <>

120101 – Norwich Manager Paul Lambert vill och ska förstärka laget i januarifönstret och har fått en transferbudget till det. Hur stor, eller liten, den öronmärkta transfersumman är, är inte officiell. Det kvittras dock om siffror i storleksordningen £ 5-8m.


On The Ball CITY!!

Fjodor DA2012-02-01 09:48:00
Author

Fler artiklar om Norwich