Lampard: "Jag är en fighter"
Lampard har en hel del att fundera på när han ska få in sitt lag på vinnarspåret igen.

Lampard: "Jag är en fighter"

Chelseas huvudtränare sägs ligga pyrt till om laget inte omedelbart lyckas vända den negativa spiral de för tillfället befinner sig i.

Frank Lampard tror att han har den kämpaglöd som behövs för att utveckla Chelseas trupp och ta den negativa spiralen de har fastnat i i Premier League.

Chelseas tränare, som befinner sig under hård press, tror att hans unga spelare genom att kämpa sig igenom den här perioden kan bevisa vad de kan.

Chelsea kommer ta emot Luton i FAcupens fjärderunda hemma på the Bridge nu på söndag. Lampard kommer troligen ställa upp med en stark startelva för att försöka komma tillbaka på rätt bana.

De kungsblå spelarna har förlorat fem av sina senaste åtta matcher i Premier League, vilket har medfört att Lampard nu kämpar för att få behålla sitt jobb. Nu har 42-åringen lovat att knega sig och Chelseas väg upp ur svackan.

”Jag är först och främst en fighter, det var så jag lyckades med att få ut en karriär av spelet som spelare” sa Lampard till Independent. ”Så när jag la skorna på hyllan kunde jag enkelt ha stannat i mediavärlden eller lämnat fotbollen helt och hålllet, jag behövde inte komma tillbaka.”

”Jag klev in med en önskan att bli framgångsrik och jag hade inga skygglappar på. Jag viste att det skulle komma tuffa perioder, det skulle komma saker du inte kan kontrollera så som du gjorde som spelare.”


”Jag älskar jobbet och jag älskar det faktum att om det kommer tuffa perioder kan du kämpa dig igenom dem. Jag pratar inte bara om mig, jag pratar om spelarna nu, för stunden vet vi att vi går på tomgång.”

”Att ta sig ut på andra sidan av en tuff period, det är den bästa känslan i fotboll, det är den bästa känslan du kan uppleva. Och det skulle gynna den här begåvade truppen.”

”Vi är talangfulla, vi är unga. Kollar du på gruppen som slåss om att vinna titlarna har de kanske fler av de spelare som du lutar dig mot vecka efter vecka som kanske har varit där och genomlevt det mer.”

”Vi kämpar på olika nivåer, men samtidigt är kamp ett viktigt ord inom fotboll. Så det råder ingen tvekan om att vi måste lägga många andra saker åt sidan.”

”Jag tror inte att det är ett 4-2-3-1 eller ett 4-3-3 som kommer vinna de matcher åt oss som vi behöver vinna på kort sikt. Det kommer vara passion, viljan och lagandan i laget.”

”Det finns en del saker som vi behöver komma tillbaka till, men det är jag  helt säker på.”


Thomas Tuchel och Max Allegri har redan utropats som potentiella ersättare för Lampard om Chelsea skulle vilja göra en förändring i toppen.

Lampard avvisade spekulationerna om sin framtid och insisterade på att han skulle klara av det intensiva trycket och granskningen av et topp jobb i Premier League.

”Som spelare här undrade jag alltid , för jag ville bli manager, jag har alltid kollat på Managers och undrar hur tuffa perioder kunde se ut” sa Lampard.

”Jag undrade hur de kände, hur var ansvaret annorlunda jämfört med en spelare och hur kändes de bra perioderna.”

”Turligt nog har jag under mina 18 månader här tagit mig igenom de olika nivåerna.”

”Jag har alltid trott mig veta hur de tuffa tiderna såg ut och det är bra. Nu vet jag att allt prat är nonsens. Det är handlingen som betyder något . Så allt jag kan  kontrollera är det som ligger framför mig”
avslutar Frank Lampard.


Källa:
Indipendant

 

Sofia Almroth@AlmrothSofia2021-01-23 12:37:31
Author

Fler artiklar om Chelsea