Landon Donovan tillbaka!

Landon Donovan tillbaka!

När allt kändes svårt, jobbigt och mörkt vad gäller nya spelare kom igår en glädjande nyhet. Landon Donovan återvänder på lån i en andra sejour med start från 4 januari. Han är därmed spelklar till matchen mot Bolton samma dag.

Att Everton har haft otroligt svårt med målskyttet detta år är ingen nyhet. Att David Moyes sett Landon Donovan som den perfekta nyckeln till att lösa de låsningar man haft i anfallsspelet är inte heller någon hemlighet. Däremot är det väldigt lite som talat för att Donovan skulle återvända på lån ännu en gång från LA Galaxy. Nu lyckades dock Moyes och Everton övertyga succélånet från 2010 att återvända och vår manager uttrycker sig på hemsidan:

- Jag är överlycklig med att ha lyckats få tillbaka Landon. Han gjorde det väldigt bra senast han var här och förhoppningsvis blir det likadant denna gång.

Donovan som uttryckte på sin twitter under veckan "Once a toffee always a toffee" är i sin tur mycket nöjd med denna lösning som gör att han stannar i två månader och avslutar med derbyt på Anfield den 25 februari:

- Möjligheten att få återvända till Everton och få spela för en sådan välrespekterad klubb och en manager som jag håller väldigt högt var något som gjorde det omöjligt att tacka nej till. Jag vill passa på att tacka David Moyes och Bruce Arena (LA Galaxys manager) tillsammans med representanter från de både klubbarna för att de ger mig denna unika och speciella möjlighet.

Blir spännande att se vad Donovan kan prestera denna gång. Han kommer knappast att ösa in mål men är en spelare som både kan avsluta och spela fram andra till farligheter, något som saknats denna säsong. En otroligt viktig värvning av klubben, Moyes och den hårt kritiserade Bill Kenwright.

Mattias Örnkloo2011-12-16 08:32:00
Author

Fler artiklar om Everton