Landskampsdags - halva förstaelvan kvar hemma

Landskampsdags - halva förstaelvan kvar hemma

I och med att endast europeiska landskamper kommer att spelas under det första landslagsuppehållet kommer spelarna från Sydamerika och Afrika att stanna kvar på Melwood och kan ostört fokusera på starten av Premier League den 12 september. För resten av spelarna väntar matcher i Nations League.

Eftersom det på grund av covid-19-läget i världen endast kommer att spelas landskamper i Europa den kommande veckan kan Jürgen Klopp i alla fall trösta sig med att flera av kuggarna i laget slipper ge sig iväg på långresor och undviker risken att skadas.

Alisson Becker, Roberto Firmino, Fabinho, Sadio Mané, Mohamed Salah och Naby Keïta är landskampsbefriade och får välja ett annat tillfälle att besöka Sydamerika respektive Afrika. Det innebär att mer eller mindre halva förstaelvan kommer ha utmärkta möjligheter att förbereda sig till premiären den 12 september.

Jordan Henderson och Joël Matip är också namn för förstaelvan, men eftersom de återupptog träning först i dag är de förstås inte aktuella för landslagsspel och eventuellt inte heller klara till mötet med Leeds i premiären.

Trent Alexander-Arnold missade Community Shield, men är liksom Joe Gomez uttagen av Gareth Southgate till Englands bortamatcher mot Island och Danmark i Nations League, Grupp A.

Virgil van Dijk och spekulationernas man Gini Wijnaldum ställs mot Polen och Italien i Grupp A medan Andy Robertson bär kaptensbindeln för Skottland när Israel och Tjeckien står för motståndet i Grupp B.

Nyförvärvet Kostas Tsimikas reser med Grekland till bortamatcher mot Slovenien och Kosovo i Grupp C. 24-åringen får därmed chans att addera till sina så här långt blygsamma tre landskamper.

Marko Grujic och hans Serbien möter Ryssland och Turkiet i Grupp B.

Xherdan Shaqiri är skadad och stannar kvar på Merseyside. Divock Origi har också varit skadad men är ändå uttagen till Belgiens trupp. Belgien spelar mot Danmark och Island i samma grupp som England.

Källor: liverpool.no, uefa.com

Mattias Hernermattias.herner@liverpoolsweden.se@liverpoolsweden2020-08-31 20:04:35
Author

Fler artiklar om Liverpool