Landslagssvepet: Chelsea-spelare framgångsrika i såväl Europa som Sydamerika
Reece James serverar sina lagkamrater även i landslaget.

Chelseas landslagsmän hade totalt sett en trevlig fredag. Av alla inblandade lag från Chelsea-håll så var det bara Italien som misslyckades med att vinna.

VM-klara Danmark och Andreas Christensen besegrade planenligt Färöarna. Christensen spelade hela matchen, som slutade 3-1. Italien kryssade mot Schweiz, 1-1, därmed avgörs gruppen i sista omgången. Jorginho och Emerson startade matchen, där vänsterbacken byttes ut efter 80 minuter. Jorginho hade chansen att skicka Italien till VM då de tilldelades en straff i matchens absoluta slutskede. Europamästarna får dock vänta på det beskedet, då Jorginho brände straffen. Italien leder just nu gruppen före Schweiz på målskillnad, de möter Nordirland i kvalspelets sista match.

Skottland och Billy Gilmour säkrade andraplatsen bakom Danmark efter att ha besegrat Moldavien med 2-0. Gilmour startade matchen och byttes ut i den 85:e minuten. Skottarna är garanterade playoff då man samlat ihop 20 poäng.

England hade en bekväm resa hemma mot Albanien, som sveptes undan med hela 5-0. Harry Maguire inledde målskyttet med en nick efter en suverän frispark från Reece James. Såväl James som Ben Chilwell startade matchen, den förstnämnde byttes ut efter 77 minuters spel. Armando Broja spelade inte för gästerna på grund av en mindre muskelskada. Engelsmännen leder gruppen med tre poängs marginal ned till Polen och har San Marino i sista omgången. I teorin hade man till och med kunnat förlora mot blåbärsnationen och ändå i stort sett vara garanterade en VM-plats, då Polen hade behövt vinna med sex måls marginal mot Bulgarien.

Natten mot lördag så säkrade Brasilien sin VM-plats efter seger mot Colombia med 1-0. Thiago Silva bar kaptensbindeln som så många gånger förr och förde laget till sin nionde hållna nolla på 12 matcher.